Учебната година може да бъде удължена, ако през февруари или

...
Учебната година може да бъде удължена, ако през февруари или
Коментари Харесай

Учебната година може да бъде удължена, ако до март има нова вълна на коронавируса

Учебната година може да бъде удължена, в случай че през февруари или март има нова тежка вълна на ковид. Това се разбра от изявление на просветителния министър Николай Денков пред Българска национална телевизия. Ако въпреки всичко няма нова вълна, то тогава най-вероятно ще има спомагателни образователни седмици за избрани възпитаници, които имат да наваксват пропуснат през годината материал от съответен предмет.

Денков добави, че министерството си е сложило за цел до Коледа присъствено да учат 80-90% от всички възпитаници. Вчера от ведомството оповестиха, че паралелка ще учи присъствено, в случай че 30% от учениците в нея желаят да се върнат в клас с тестване или така наречен зелен документ - документ за имунизация, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторно проучване. Новото изискване влиза в действие от 15 декември.

По думите на Денков проби за учениците има до края на идната седмица, само че ден за ден просветителното министерство събира спомагателни бройки, с цел да подсигури още няколко дни. Здравният министър Стойчо Кацаров разгласи преди дни, че има поръчани проби, които ще стигнат доникъде на януари.

Денков разяснява и слуховете, че ще продължи да заема поста и в постоянно държавно управление. Той посочи, че в последните 10 дни не е разговарял със съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев. На съответен въпрос дали ще остане министър той отговори: " Не знам. "
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР