Участваме на изборите, за да променим България и да гарантираме,

...
Участваме на изборите, за да променим България и да гарантираме,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Целта ни е да излъчим в парламента национален отбор, който да прави политики |

" Участваме на изборите, с цел да променим България и да подсигуряваме, че тази смяна ще бъде в посока на рационализация, на ускорено развиване, на достолепие и правила, които важат за всички ", съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в предаването " Седмицата " по Дарик радио.

Той посочи международните провокации, свързани с технологичната революция, с ковид и с връзките сред Съединени американски щати и Китай, и уточни, че сега е моментът България да тръгне по доста по-бърз път на развиване и да започне да взема решение казуса си с човешкия капитал. " Ако на тези избори не бъде излъчена групова воля за това, ще изпуснем доста значим завой в нашата групова орис и рискуваме да тръгнем по нанадолнището ", смята Иванов.

" Нашата цел е селекция, която да даде народен тим, който в парламента да може да осъществя политики и да може да носи политическа отговорност ", заяви Иванов на въпрос за листите на " Демократична България ". Той добави, че формацията няма да бъде в контрастност с наклонността да включи лекари в листите си.

Като собствен триумф Иванов уточни превръщането на тематиката за прокуратурата и за прокурорската република като механизъм за централизация на власт в незаобиколима част от политическия дневен ред.

" Тази тематика в последните месеци изкара стотици хиляди хора по улиците на страната, които викаха " Оставка, Гешев ". Това носи гласове, носи сила, носи морална посока Хората схващат доста добре, че без идентичен закон за всички няма нито разцвет, нито достолепие, нито независимост. И че за да може да има идентичен закон за всички, би трябвало да има ефикасни институции. А това зависи от прокуратурата, тъй като тя е спусъкът, тя е основателят на възможността въобще да се търси отговорност, тя е монополист в това отношение и по тази причина съм фокусиран върху нея, тъй като там е разковничето ", заяви Иванов. 

На въпрос за бъдещи обединения в идващия парламент, Христо Иванов уточни, че  " Демократична България " доста ясно е определила алените линии.

" Ние пускаме съответни сигнали - за шкафчетата с парите, за записите, атакуваме Доган, нападаме Борисов. Между нас с тях има бариерен риф от конкретни проблеми, които ние сме сложили и по които не можем да не работим в Народното събрание. Няма по какъв начин да се разберем с тях, да изпушим по една пура и да си кажем: " Казаното-казано, дайте да гледаме напред ". Изградили сме този бариерен риф и това е нашата гаранция за хората ", уточни Иванов. Добави, че има огромни тематики за промяната на страната, избрани политики, по които в
идващия парламент групировката е подготвена да работи с всеки народен представител.

" Амбицията ни е да покажем, че можем да бъдем ефикасни ръководещи. Със сигурност можем да бъдем невиждано ефикасна съпротива в следващия парламент. Имаме разнообразни способи да постановяваме дневен ред. Най-добрият е да получим мандат за ръководство, само че в случай че това не се случи, ние няма да търсим самоцелно коалиция. Ще има коалиция, единствено в случай че има доста висока степен на единомислие ", съобщи Христо Иванов.

Иванов изтъкна, че сега са нужни ясни и поредни дейности, " не просто хазартно отваряне, с цел да не ни стачкуват ресторантьорите ", а разпределяне на ограниченията на база на науката, на база на експертните оценки и на деликатни институционални дейности.

" А не Бойко Борисов, който заран излиза, мокри си пръста и гледа накъде духа вятърът на публичното мнение. Трябва да скъсаме с този модел, този слухарски метод към политиката, зад който се крие опцията един човек да взима всички решения и то основно в интерес на своите приятелчета от сарая и котараците. Трябва да стартираме да имаме институции, които да мислят самостоятелно, със лична отговорност и да взимат дълготрайни решения ", смята Иванов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР