Участници в предизборната кампания за местния вот във Варна използват

...
Участници в предизборната кампания за местния вот във Варна използват
Коментари Харесай

Партии във Варна използвали деца за агитация

Участници в предизборната акция за локалния избор във Варна употребяват малолетни за пропаганда. Това заяви за Дарик ръководителят на Общинската изборна комисия (ОИК) в морската столица Велин Жеков.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 293
Шест сигнала за нарушавания са постъпили в ОИК-Варна до момента в предизборната акция. Четири от сигналите са за политическа пропаганда с присъединяване на малолетни лица.

„ Много от партиите и обединенията не се преценяват с това. Най-фрапиращият случай е от спортно събитие, на което на деца са били раздавани  агитационни материали, с цел да ги развяват ”, разкри Жеков.

Един от сигналите, обвързван с въвличането на малолетни в изборната пропаганда, е изпратен по подготвеност до Държавна организация за протекция на детето.

Сигнал има и за непозволена пропаганда в персонална фейсбук страница. Общинската изборна комисия обаче не е открила нарушаване

Бюлетината, с която във Варна ще се гласоподава за общински съветници, ще е най-дългата в страната. Дължината ѝ е 60 см, колкото е дълга и бюлетината в Столична община, уточни ръководителят на ОИК. 

На локалния избор в неделя в община Варна ще бъдат разкрити 410 изборни секции, от които две преносими. В 397 секции ще има машинно и хартиено гласоподаване. Секционна комисия на транспортен съд няма да има.

Машините за гласоподаване ще бъдат доставени в изборния ден. Вчера в ОИК са получили една тестова машина, която първо членовете на комисията ще  пробват. От през днешния ден устройството ще бъде сложено на обществено място, с цел да могат и жителите да го тестват преди деня на вота.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР