Участието на хора от НСО в изтеклите снимки, на които

...
Участието на хора от НСО в изтеклите снимки, на които
Коментари Харесай

Ген. Димитър Владимиров: Невъзможно е участието на хора от НСО в изтеклите снимки

Участието на хора от НСО в изтеклите фотоси, на които се допуска, че министър председателят Бойко Борисов спи, а до него има револвер и огромни суми пари е невероятно. Охраната не се движи в пространството, което се приема като персонално на премиера. Това разяснява някогашният шеф на Националната работа за защита ген. Димитър Владимиров в предаването "120 минути " по БТВ.

Той съобщи, че за 13 година на позицията в Службата постоянно е било спазвано персоналното пространство и изясни, че в домовете се канят най-близките хора, а от охраняваното лице зависи дали поканените ще бъдат записани или ще минат тайно.

Хамид Хамид: Идеята за сливане на жандармерията с отряда за битка с тероризма е добра

По думите му информация от НСО не е изтичала: "Момчетата са правилни и мъчно може да се допусна, че някой може да изнесе информация ".

"НСО не е секретна работа, има секретни ограничения, които не се разясняват, само че другото се вижда – кой с какъв брой индивида се охранява. При президента е една минимална численост, която се смята за действителна за добра защита, при другите се усилва на по 6-7 индивида на промяна, което бърка в джоба на жителите “, добави той.

Според него това се случва при премиера Бойко Борисов, при депутата Делян Пеевски, при партийния водач Ахмед Доган.

"Това не е контингентът на хората, които би трябвало да се охраняват от НСО. Първо, те нямат право на такава защита – единият не върви на работа, другият е почетен ръководител на Движение за права и свободи. Могат да си наемат частна компания “, посочи ген. Владимиров.

Ген. Румен Миланов: Структурите за защита не са носни кърпички

Той изясни, че в нито една страна с развита народна власт не се охраняват хора, които се разпределят в две институции. И акцентира, че президентът и вицепрезидентът би трябвало да останат в НСО, а изпълнителната власт да мине в службата на Министерство на вътрешните работи.

"При основния прокурор нещата са по-особени – там трябват хора с опит и те съумяха да привлекат 34 души от НСО “, добави той.

Той изясни, че от НСО са напуснали хора, които са недоволни от настоящето управление и от подхванатите ограничения и промени.

Илия Илиев: Перфектният компромат би трябвало да има сериозна доза меродавност

"Две държавни ведомства – едното притегля хора от другото, само че едното е недоволството от ръководството на службата, другото е, че им дават по 600-700 лева по-високи заплати “, посочи той.

И продължи: "Не може да се охраняват хора, които са си изпълнили мандата и 4 година по-късно НСО да ги обслужва транспортно. Такова знамение няма в света. Нещата би трябвало да се регламентират строго “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР