Участието ми в 41-вото заседание на Световната Федерация по Ушу,

...
Участието ми в 41-вото заседание на Световната Федерация по Ушу,
Коментари Харесай

Стефан Колев от Китай : Включването на ушу като пълноправен олимпийски спорт ще допринесе за популяризирането му в Европа

Участието ми в 41-вото съвещание на Световната Федерация по Ушу, което тече сега в Китай, е извънредно значимо за мен и за развиването на ушу (кунг фу) в България и Европа. Бях поканен в качеството ми на член на Управителния Съвет на Световната федерация по Ушу, а също и като президент на Българската федерация по Ушу и вицепрезидент на Европейската федерация по Ушу/Кунг-фу, с цел да споделя опит и да взема присъединяване във значимите полемики и решения, свързани с бъдещето на бойните изкуства.

На съвещанието се преглеждат редица значими тематики, свързани с развиването на ушу/кунг-фу по света. Бяха изслушани отчети за достиженията на федерацията след предходното съвещание, в това число сполучливото домакинство на Световното състезание по ушу в Тексас, Съединени американски щати и идните интернационалните шампионати по ушу. Обсъждат се и начинания за увеличение на съдействието с други спортни организации, възстановяване на антидопинговата работа и поддръжка за изключителните спортисти в бойните изкуства.

Визията за бъдещето на ушу е многообещаваща. Една от основните точки, разисквани на съвещанието, беше включването на ушу като пълновръстен олимпийски спорт. Това е значима стъпка за признаването и популяризирането на бойните изкуства по целия свят. Освен това, се разглеждаха и разнообразни начинания за възстановяване на образованието, проучванията и развиването на ушу както на интернационално, по този начин и на национално равнище.

Имам мощното разбиране, че на спорта ушу му следва блестящо бъдеще в България и Европа. Ще продължим да работим интензивно за развиването на ушу в нашите страни, като поддържаме младите гении, организираме надпревари и събития и подобряваме инфраструктурата за тренировки. В момента тече построяването на огромен състезателен Ушу-център в бургаския комплекс Меден рудник. Там ще може да организираме освен интернационалните надпревари, само че също и съдийско курсове по кунг-фу, семинари и други спортни събития.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР