Участъкът oт автомагистрала „Тракия между Стара Загора и Ямбол се

...
Участъкът oт автомагистрала „Тракия между Стара Загора и Ямбол се
Коментари Харесай

Шишков: Участъкът oт AM „Тракия между Стара Загора и Ямбол се нуждае от основен ремонт

Участъкът oт автомагистрала „ Тракия " сред Стара Загора и Ямбол се нуждае от главен ремонт, това са към 30 км. Това заяви служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков в ефира на Българска национална телевизия.

``Взетите проби от настилката в правата демонстрират, че част от асфалта липсва. От Нова Загора до Ямбол има огромна загуба на материал. Колкото повече материал е икономисан, толкоз по-бързо се амортизира автомагистралата “, изясни Шишков.

``До 10 дни ще има резултати от лабораторните проучвания за качеството на материала``, добави още той.

" Може би още в самото възлгане на строителството на двата лота е било замислено всичко това, което намерихме ", счита Шишков.

" Гаранцията за автомагистралите е 5-7-10 година, според от асфалта. Това, което може да се каже е, че неналичието на асфалт е довела до предварителна потребност от ремонт на сектора от A1Нова Загора - Ямбол. В единия лот компанията строител е гръцка компания, а на другия лот компанията е същата, която ремонтира жълтите павета в София ", съобщи министърът.

" Лошото във всичко това е, че ремонтите в центъра на София би трябвало да бъдат приключени до март месец идната година. Притеснявам се, че градът ще загуби пари, а ремонтът няма да бъде първокласен. Начинът, по който се разпореждат ремонтите и се прави строителството, съгласно мен целият този развой е на извънредно ниско равнище от страната и общините ", добави още пред Българска национална телевизия.

" Няма по какъв начин всички компании да са неприятни. Според мен имаме неприятен собственик в лицето на страната и общините. Лотът, който е с по-малкия асфалт е коствал по-малко и стартирам да си мисля, че целият този развой е бил заложен още през цялото време ", разяснява още той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР