Участък от локалното на булевард Цариградско шосе ще бъде затворен

...
Участък от локалното на булевард Цариградско шосе ще бъде затворен
Коментари Харесай

Затварят участък от бул. "Цариградско шосе"

Участък от локалното на бул. " Цариградско шосе " ще бъде затворен поради построяването на метрото и новите тунели през регион " Слатина ".

Промените са в действие от през днешния ден.

Движението на главния бул. няма да бъде спряно, а единствено в локалното. От през днешния ден ще бъде затворен сектора от ул. Йерусалим и кръстовището с Окръжна болница, където сме и ние в този момент. Причината за това затваряне е, че би трябвало да влезе тунелопробивната машината, с която ще стартира построяването на новия сектор.

Предвидени са обходни направления, които ще минават през вътрешните улици " Димитър Моллов " и " Митрополит Сливенски ", а с цел да няма скупчване по обходните направления и кв. Младост, е отворен и пробив, водещ към Цариградско шосе.

Маршрутите на градския превоз ще бъдат изменени. Тролей номер 5 няма да пътува до " Младост " 2, а спирките, до които няма да стига, ще бъдат обслужвани от авробус номер 73. Маршрутите на автобси 84 и 184 също ще бъдат изменени.

Самата права ще бъде шест километра с шест метростанции. Отсечката стартира от Военна академия, а връзките ще са на Орлов мост и на НДК.

От " Метрополитен " оповестяват, че тази права ще бъде затворена близо 2 години и половина, като на това място се планува построяването на метростанция и буферен паркинг с над 200 места. Срокът за осъществяване е 46 месеца.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР