Участък на магистрала Хемус“ се превърна в сметище заради тираджии.

...
Участък на магистрала Хемус“ се превърна в сметище заради тираджии.
Коментари Харесай

Участък на магистрала „Хемус“ се превърна в сметище заради тираджии

Участък на автомагистрала „ Хемус “ се трансформира в бунище поради тираджии. Десетки погрешно паркирани камиони трансформират сектор от Автомагистрала „ Хемус “ в капан за невнимателни водачи.

Шофьори на тирове паркират в спешната лента, с цел да употребяват наложителната си отмора, предаде Нова телевизия.

Участъкът в региона на Жерково обаче е станал голямо бунище, защото водачите оставят след себе си битови боклуци, празни туби от автомобилни масла и износени гуми.

На нерегламентираната отбивка за престой се натрупат боклуци, които се почистват от компания, наета от Агенция „ Пътна инфраструктура “. За почистването на такива места пътната организация харчи огромна част от бюджета си.

Ангел Попов, специалист от Европейския център за транспортни политики, изясни, че интернационалните водачи подлежат на солидни санкции, при положение, че не спазят наложителната си отмора. Условията на Автомагистрала “Хемус ” обаче са причина за рискови произшествия. “Миналата година един водач на камион почина тук, до момента в който сменя гума ”, сподели Попов. Той разясни, че това е единственият сектор, в който водачите могат да почиват, защото в покрайнината няма приспособен за тях паркинг.

От Европейския център за превоза политика провеждат доброволческа акция по разчистване на мястото, трансформирало се в бунище.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР