Убийството на две млади момичета при катастрофа, предизвикана от бившия

...
Убийството на две млади момичета при катастрофа, предизвикана от бившия
Коментари Харесай

ОБЗОР: Кой прикриваше Семерджиев, причинил ПТП с две жертви? Групата на БСП в Пловдив се отцепи

Убийството на две млади девойки при злополука, провокирана от някогашния фубтолист Георги Семерджиев, разстресе страната. Стана ясно, че Семерджиев е рецидивист, а в колата му е пътувала полицайка. Джипът се е движил със светещи буркани.

Приятели на една от починалите - Христина, желаят доживотна присъда.

Стартът на пробива под Водната палата би трябвало да стартира до края на месеца, съобщи кметът Здравко Димитров.

Фирмата реализатор не е желала индексация на плана и ще изпълнят контракта си. Една от първите действия ще е премахването на кръговото на кръстовището.

Ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив въпреки всичко ще се случи! От компанията реализатор „ Европейски пътища”, които имат контракт с АПИ за пътната поддръжка, са внесли съобщение, че желаят да стартират действия във вторник.

Според юриста Стефан Левашки обаче наказването ще е доста по-малко.

По мотив злополуката, Кирил Петков разпореди огромна акция.

Българска социалистическа партия в Пловдив реши да смени името на групата си в Общинския съвет. Безпрецедентно съветниците от столетницата желаеха да се разграничат от дейностите на Корнелия Нинова и националното управление, които постепенно, само че несъмнено обезкървявали Българска социалистическа партия. Името на групата в Общински съвет ще се споделя „ Автентична лява БСП”.

По-късно обаче доктор Атанас Баташки се разграничи.

Община Пловдив най-сетне ще се захване с облагородяване, въпреки и отчасти на един от знаците на града – Младежкият рид. От години обществената инфраструктура се разрушава, зелените площи понижават, а дърветата умират.

Строителните действия по ул. „ Даме Груев” напредват, като компанията „ Парсек груп” довършва тротоарите и пешеходните зони. Пътното легло също е готово, като от компанията имат подготвеност да поставят асфалта идната седмица. Освен него би трябвало да се постави и светофарната уредба, с което Етап 1 на улицата ще бъде приключен. Управителят на компанията Бончо Бонев обаче съобщи, че към момента няма информация, дали има издадено строително позволение за Етап 2.

Общинският съвет единомислещо поддържа предлагането за оповестяването на публицистите Нери Терзиева и Евгений Тодоров за почетни жители на Пловдив. 47 съветници споделиха " да ", а самостоятелният Георги Величков се обърна към сътрудниците си с апел, когато има такива оферти, те да бъдат оповестявани авансово, с цел да може всички от локалния парламент да се подпишат под тях.

Най-новият и актуален хотел в центъра на Пловдив - DoubleTree by Hilton Plovdiv Center, отваря порти на 14 юли.

Открива се първият DoubleTree by Hilton в града, където качеството на услугата прецизно следва световните стандарти на марката Hilton. Сградата с изцяло обслужване на гостите се намира против църквата " Света Петка " на бул. „ Княгиня Мария Луиза “.

Кирил Петков ще бъде част от проектокабинета „ Василев”. Това удостовери номинираният за министър председател Асен Василев, който обаче отхвърли да посочи какъв пост ще бъде даден на Петков.

Британският министър председател Борис Джонсън с изказване на „ Даунинг стрийт”. В него той съобщи, че ще подаде оставка и ще извършва отговорностите си до назначението на нов водач.

Във връзка с увеличение на случаите на Covid-19 Министерството на здравеопазването ще издаде заповед до Регионалните здравни инспекции за наложително носене на маски в лечебните заведения, най-много в областите с нараснал растеж на заболяването. Това разгласи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Той разяснява още, че петата вълна на Covid-19, в която страната навлиза, ще доближи своя пик през август.

Защитникът на Петър Маринашки – юрист Йордан Давчев не се яви в правосъдната зала и беше санкциониран с 1000 лв. от апелативните съдии. Близките на починалите в мелето край пловдивското село Кадиево, дефинираха постъпката на юриста като подигравка и пренебрежение към всички присъстващи в залата.

Събарят противозаконната сграда в Шекер Махала, изникнала на ул. „ Дилянка “ 4. Казусът, който TrafficNews отвори преди повече от година, се придвижи в Административния съд, където магистратите разглеждаха жалбата на притежателя ѝ.

Мирен митинг, под надпис: ”Справедлива присъда, за гибелта на Тошко и Виктор!” се организира сега пред Съдебната палата в Пловдив. Десетки хора, близки и другари на починалите момчета пристигнаха пред Апелативен съд – Пловдив, сплотяващи се от концепцията за по-сурово наказване за Петър Маринашки и повече надзор и ефикасни присъди за агресорите на пътя.

Делото против Иво Даскалов, упрекнат в тежката злополука на Околовръстното, през днешния ден бе отсрочено. Ход на разпоредителното съвещание не бе даден. Причината- една от родствениците на починалия някогашен служител на реда Николай Иванов не е била постоянно призована, при което в случай че делото се бе състояло щяха да се нарушат правата й. Съдът е изискал информация по отношение на нейното местоположение, само че тя не е била открита в страната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР