Убийството на Алексей Петров попада в контекст, от който не

...
Убийството на Алексей Петров попада в контекст, от който не
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Убийството на Петров ще повдигне въпроса за кадровите смени по върховете на службите

" Убийството на Алексей Петров попада в подтекст, от който не можем да избягаме. През последните месеци имаме поредност от сходни престъпни вести - убийството на Къро, гибелта на Ангел Христов, прочут като брат Галев, атентатът против някогашния основен прокурор. Най-лошото нещо от тази поредност е посланието към нашите интернационалните сътрудници. Това е тежък удар против имиджа на страната ни, а това може да сложи под подозрение целите на държавното управление, един от които е влизането в Шенген ".

Това сподели пред БНР политологът Димитър Ганев от проучвателен център " Тренд ".

И добави, че евентуално убийството ще бъде употребявано като мотив от ръководещото болшинство да повдигне още веднъж един въпрос - кадровите смени по върховете на службите. Въпрос, оставен на трупчета за известно време.

В предаването " 12+3 " политологът дефинира като пресилена тезата, че убийството на Алексей Петров може да повлияе върху стабилността на ръководството:

" Ако нещо може да провокира трус, то евентуално ще е разследване на резултатите от локалните избори. Не планувам рухване на кабинета след локалния избор. Но локалните избори могат да покажат изменени тежести сред двете огромни обединения. Това ще даде повече самочувствие на партията победител при договарянията ѝ с колегата ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР