Убийството, което в края на 2022 година разтърси Куклен, вече

...
Убийството, което в края на 2022 година разтърси Куклен, вече
Коментари Харесай

Убийството разтърсило Куклен влезе в съда, търсят брата на загиналия мъж

Убийството, което в края на 2022 година раздруса Куклен, към този момент влиза в правосъдна фаза. Днес беше изработен опит да се даде старт на делото, само че огромна част от околните на починалия мъж не участваха в правосъдната зала. Ключово се оказа неявяване на брата на жертвата, който е родственик от първа линия и не е бил постоянно свикан за днешното съвещание.
Прочетете още
Това даде съображение на страните да изискат отсрочване на делото и на процедура разпоредително съвещание не съумя да започва.

Подсъдим е 49-годишният Мариян Паскалев, който съзнателно е умъртвил 55-годишния си братовчед Ламбри Лятев. Обвинението против по-младия мъж е за осъществено ликвидиране по изключително непосилен метод и с особена свирепост. Ако бъде приет за отговорен Паскалев може да получи от 15 до 20 години затвор, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

Припомняме, че до случая се стигна на 29 декември 2022 година Двамата мъже са родственици и живеели в прилежащи къщи в Куклен. Често си гостували и употребявали алкохол, като от време на време се карали за дребни неща, както се случило и в деня преди убийството - 28 декември 2022 година

Тогава Паскалев обвинил жертвата, че е разрушил вратата на къщата му и е взел от ракията му. На идващия ден към 20:00 ч., откакто се прибра и пил алкохол, Паскалев решил да потърси пояснение от Лятев поради ракията. Отишъл в къщата му, където сред двамата зародил скандал. Паскалев почнал да му го удря и рита по главата и тялото, завлякъл го отвън къщата и траял да го бие. След това го изоставил в безпомощно положение, прибрал се в дома си и траяли да пие.  По-късно родственик на Ламбри подал сигнал на тел. 112. Пристигналите на място лекари установили гибелта му.

Според обвинителния акт Паскалев е нанесъл голям брой мощни удари с юмруци и крайници по цялото тяло на жертвата, които са довели до черепно-мозъчна контузия, коремна контузия и гръбна контузия със строшаване на голям брой ребра. Вследствие на тях 55-годишният Ламбри Лятев е умрял.

В правосъдната зала стана ясно, че по-голямата част от околните на убития не желаят да участват като страни и по-делото и няма да се конституират като частни обвинители и цивилен ищци в процеса. Единствено Димитър Лятев, един от синовете на убития, е предявил иск за 3000 лв., за направените разноски за заравяне и 100 000 за нанесените неимуществени вреди.

За идващото съвещание на 7 март, съдът ще направи нов опит да призове братът на починалия на известните по делото адреси.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР