Убедени сме, че всяка една домакиня се е чувствала безсилна

...
Убедени сме, че всяка една домакиня се е чувствала безсилна
Коментари Харесай

Ако бобът не увира, то причината навярно е тази

Убедени сме, че всяка една стопанка се е чувствала безсилна пред боба в тенджерата, който не желае да увира. Колкото и прецизни да сте в спазването на всяка една стъпка, обвързвана с приготвянето на фасул, то от време на време нещата не зависят от вас.

Ето какви може да са аргументите, в случай че бобът, който готвите, не желае да увира: 

• Срок на годност;

Много е значимо да проверявате периода на валидност, изписан върху опаковката на продукта. Много евентуално е, в случай че бобът е остарял или с изминал период на валидност, да не желае да омекне, без значение какъв брой изпълнителни кулинари сте.

• Овлажняване;

Когато купувате насипен фасул, би трябвало доста да внимавате по какъв начин го съхранявате. Не бива да го оставяте в найлоновия плик, в който са ви го продали. Пресипете го в херметически затворен буркан, с цел да го предпазите от навлажняване. Ако не извършите това, допустимо е най-после фасулът да не желае да увира.

• Вода.

Вероятно в никакъв случай не сте се замисляли, само че водата, в която варите боба, е следващият фактор, от който зависи дали той ще уври бързо или пък въобще този развой няма да настъпи. Водата не би трябвало да е прекомерно твърда. За предпочитане е да употребявате пречистена вода.

За да си гарантирате, че бобът в тенджерата ще уври, накиснете го от предната вечер и подменете първата му вода, когато заври.

Ако се постанова да долеете вода, тя не би трябвало да е студена, а гореща или най-малко затоплена. Киселите и солените подправки се прибавят най-после, когато продуктът е идеално сварен.

И въпреки всичко, в случай че вашият фасул не желае да уври, може да му добавите половин лъжичка сода бикарбонат, В случай, че нищо от това не оказва помощ, няма какво повече да извършите.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР