Старши треньорът на Левски Николай Костов даде извънредна пресконференция, на

...
Старши треньорът на Левски Николай Костов даде извънредна пресконференция, на
Коментари Харесай

Николай Костов: Не съм освободен от клуба, дали сме си време със Сираков

Старши треньорът на Левски Николай Костов даде изключителна конференция, на която самият той призна, че към този момент няма да се раздели с поста си и ще продължи да води " сините ".

В последните си пет мача в шампионата Левски инкасира четири провали, което докара до спекулации, че Костов може да бъде освободен от служба, макар че мажоритарният притежател на клуба Наско Сираков разгласи преди време, че ще му бъде препоръчан нов контракт.

" Не съм освободен от тима. Дали сме си време със Сираков от 4-5 дни, след което ще седнем съществено да приказваме за бъдещето на нашия клуб. Трябва да изчакате за моята оставка ", разкри наставникът на " сините ".

Иначе при започване на брифинга българският експерт сервира своите извинения към публицистите за държанието си след загубата във Вечното дерби от ЦСКА, като разкри и за какво се е стигнало да тази негова реакция.

" Сядам пред вас другарски и доброжелателно, с цел да не остане с усещане, че Костов се укрива. Вчера имахме подготовка в залата и не се укриваме. Сега е моментът да се извиня за агресивното държание след мача с ЦСКА. Винаги съм се старал да бъда правилен с вас. Като пролог на тази конференция да кажа, че съм доста обиден от доста неща, които се случиха. Всичко това се случва, когато претърпяваме загуби и имаме слаби резултати. Тежестта пада върху треньора и аз съм поел отговорност. Засегна ме приключването на някаква информация, което е подстрекателство на левскарската общност, че Костов и някои от футболистите са имали пререкания на полувремето против ЦСКА ", разяснява наставникът на Левски.

" Другото нещо, което ме афектира, е това, че се иронизира играта на Левски. Иронията е сантименталната игра. Искам да посочи пред безусловно всички, че е моя концепция за сантименталната игра. При първите ми диалози със Сираков го попитах той знае ли какъв футбол упражнявам аз. В първите пет месеца работих с един тим, а в този момент работя с различен. За тези 10 месеца не може да кажем, че би трябвало да се гордеем доста с работата, която сме свършили, само че не се срамим. Сами проследихте в интервала, в който работим дружно, че не всичко беше толкоз неприятно ", добави той.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР