Убеден съм че всички ние искаме да има едни честни

...
Убеден съм че всички ние искаме да има едни честни
Коментари Харесай

Нокаут! Как Карадайъ удари нервната система на Рашков

Убеден съм че всички ние желаеме да има едни почтени и транспарантни избори. Всички ние желаеме да улесним българските жители да могат да гласоподава. Е, не чак всички. Защото едни се гордеят, че са лимитирали конституционното право на българския жител да упражни правото си на глас,  само че това към този момент остава на тяхната съвест. Това съобщи в Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на дебатите за Изборния кодекс.

„ Искаме да вдъхнем доверие на българските жители, че техният глас ще бъде вярно регистриран, а и по този метод ще повишим изборната интензивност “, добави той.
-->
„ Ще има локални избори, в които ще има четири избора – избор на кмет на кметство, избор на кмет на регион, избор на кмет на община, избор на общински съветници. Избирателната интензивност беше още по-ниска. Разликата е към 600 000. От тях една част не стигнали до секциите от терзанието за машинното гласоподаване – да не се изложат пред другите “, уточни Карадайъ.

„ Може и да не е всеобщо. Може би господин Рашков също не е стигнал до машините от терзанието да употребява машините, като репликира от място, само че има опцията да направи имитация от трибуната на Народното събрание “, отвърна той на репликите от място на Бойко Рашков. Думите му жегнаха някогашния вътрешен министър, който не можа да си остане на мястото и скочи да желае думата.

Карадайъ се обърна към депутатите: „ Отнесете се доста отговорно към изборния развой и правата и свободите на българските жители, а не да нарушавате Конституцията и законите на страната, както го правеше господин Рашков, ползвайки инструментите на страната, без значение, че той имаше самочувствието да го прави това нещо, тъй като преди него ГЕРБ го правеха 12 години и му сътвориха изискванията да си мисли, че той безнаказано ще употребява ресурсите на страната, репресивния уред на страната, с цел да нарушава Конституцията и законите и в последна сметка да застане пред медиите и да се гордее с това, че е лимитирал правото на голяма част от българските жители да стигнат до секциите и да гласоподават “.

„ Ние от Движение за права и свободи ви призоваваме да поставим всички старания да върнем доверието на българските жители в окончателния избирателен резултат. Ние призоваваме този модел на тъчскрийн машинно гласоподаване да го ограничим, да върнем хартиеното гласоподаване, само че в рационални периоди да въведем машинното преброяване на хартиените бюлетини, което ще бъде гаранция за елиминирането на недействителните гласове, което ще бъде гаранция, че няма субективно и преднамерено да бъдат броени бюлетините по друг метод “, сподели водачът на Движение за права и свободи.

„ Нещо би трябвало да му напомни, когато застане тук на тази естрада и се прави на огромен герой, воин и така нататък Появи се и един министър, който по незаконен метод се намеси в изборния развой в България без да има законно съображение. За 32 години за първи път в изборите в България милицията на Рашков, която изпълняваше политически поръчки, влезе в СИК. Това не се случи даже и 1990, даже и 1991 година не се получи, когато беше доста с напрежение това “, изригна на всеослушание Карадайъ.

„ За първи път българската полиция беше превърната в партийна милиция, да нарушава Изборния кодекс. Това го сподели и омбудсманът на Република България “, възмути се Карадайъ.

В размяната на реплики се включи и съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев, който с типичния си колоритен изказ съобщи: „ Г-н ръководител, ще ви помоля, когато господин Карадайъ се разпени на трибуната и стартира да споделя, че някой е нарушавал законите на страната, да му кажете, че има съд и прокуратура, които могат да се употребяват с цел да се потвърди това “.

„ Г-н Василев, четете правосъдните решения, които осъждаха милиционерските дейности. Съдът го е споделил, че напътствията да се трансформира българската демократична полиция в партийна милиция, са противозаконни. Това го споделя съдът, не аз “, отвърна Карадайъ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР