„Убеден съм, че нашият народ може да излезе от всяка

...
„Убеден съм, че нашият народ може да излезе от всяка
Коментари Харесай

Румен Радев: Народът ни може да излезе от всяка криза, когато надмогне егоизма и страха

„ Убеден съм, че нашият народ може да излезе от всяка рецесия и обърканост, когато надмогне егоизма и страха и сплоти старания в името на справедливостта, законността, суверенитета и просветеното бъдеще”. Това сподели в новогодишното си послание президентът Румен Радев.

„ През миналата година не сторихме нужното, с цел да може 2019 година да бъде по-лесна. Напротив, това бе година на корупционни кавги и ерозия на демократичните права и институции. Проблемите бяха отсрочвани, само че не и решавани. Примирихме се със застоя и безвремието, с неналичието на цели и промени. Преглътнахме растежа на цените и ниските приходи, зачеркнахме машинното гласоподаване и други хрумвания, гарантиращи почтени избори. Продължава отстъплението на закона и справедливостта пред произвола”, акцентира президентът.

„ Тази вечер мнозина ще приказват за бъдещето си, а някои ще споделят и проекти за емиграция. Други ще пуснат и неканения посетител на празничната софра – политиката. Но политиката не се прави на масата, а се дефинира и взема решение от напъните на милионите осъзнати персони. Вярвам, че за миналите години българите привикнаха да дишат свободата и няма да разрешат тя да бъде ограничавана”, добави Радев.

„ Убеден съм, че нашият народ може да излезе от всяка рецесия и обърканост, когато надмогне егоизма и страха и сплоти старания в името на справедливостта, законността, суверенитета и просветеното бъдеще. В това е смисълът на единението. В това е и бъдещето ни като народ и страна. Бог да пази България и да благослови напъните на достойните, които творят положително. Такива постоянно е имало, има и днес”, безапелационен беше президентът.

Според него 2019 година ще бъде такава, каквато я сътворим с общи старания. „ Нека тя да донесе здраве във всеки дом, мощ на духа, с цел да преодолеем компликациите, и смелост в сърцата, с цел да сбъднем фантазиите си”, пожела още президентът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР