Убеден съм, че МВнР има потенциалът да се справи зад

...
Убеден съм, че МВнР има потенциалът да се справи зад
Коментари Харесай

Милков за побоя над Пендиков: Проблемът е, че такива престъпления остават ненаказани


" Убеден съм, че Министерство на външните работи има капацитетът да се оправи зад граница . С всеки идващ избор нещата стават все по-сложни поради регламентите за гласоподаване зад граница ". Това съобщи служебният външен министър Николай Милков в предаването " Защо, господин министър? " по БТВ.

Той изясни, че въпросът със спазването на правата за хората с българско съзнание и български жители в Република Северна Македония е политически въпрос. Той е залегнал в декларацията на Народното заседание от октомври месец 2019 година и сме длъжни да реагираме по съответния метод. Побоят над Християн Пендиков е закононарушение от ненавист, уточни Милков. Проблемът в цялата обстановка е, че при нас доста постоянно се получава, че закононарушение от подобен темперамент остават ненаказани и неразследвани. Имаме закононарушения и обиди от ненавист и по отношение на Християн Пендиков се правили, до момента в който лежал във ВМА, като получавал закани и обиди по телефона си.

" Това са грозни обиди и са свързани от това, че той се усеща и се дефинира като българин ", безапелационен бе Николай Милков.
 Пендаровски сюрпризиран, че България политизирала случая с Пендиков
Пендаровски сюрпризиран, че България политизирала случая с Пендиков

В Скопие не замесвали случая в двустранните македонско-български връзки

За момента Християн Пендиков ще остане в България. Когато се получат уверения, че ще бъде сигурност в РСМ, той ще се завърне. Или в РСМ би трябвало да бъдат снишени да не се занимават с тази активистка активност, или да вземат решения за себе - да бъдат прогонени или да дойдат да живеят в България.

Стремим се да деескалираме спора - желаеме да бъдат предпазени правата на българи в РСМ. Заявки постоянно е имало, само че това, което чакаме са на практика стъпки и вписването на българите в Конституцията, настоя Милков. Би било невиждано две държави-членки, които да лимитират достъпа на лица от своите прилежащи страни до лична територия, било то и за евродепутати, разяснява външният министър.

За войната в Украйна и военната помощ, която България оказва, Милков уточни , че е вътрешнополитическа алтернатива какво и по какъв начин вършим за Украйна. Партиите се стремят да се нареждат по метод, по който ще се харесат на техните гласоподаватели. От страна на интернационалната общественост и на Украйна рецензии не сме понесли. Винаги сме подкрепяли жертвата, посочи министърът.
 Корнелия Нинова желае хората, изнасяли скрито оръжие за Украйна
Корнелия Нинова желае хората, изнасяли скрито оръжие за Украйна " да понесат отговорност "

Лидерът на Българска социалистическа партия остава на своята позиция

Припомняме, че ден по-рано президентът на Северна Македония Стево Пендаровски упрекна България в политизиране на случая Пендиков. Той уточни, че управляващите в Скопие не замесват случая в двустранните македонско-български връзки.

Християн на 19 януари. Той бе и настанен във ВМА, където по-късно

" Сделката е безусловно ясна - Англия и Съединени американски щати купуват оръжие с краен адресат Полша. Няма по какъв начин Корнелия Нинова да е държана в незнание, тъй като всички покупко-продажби минаваха с неин автограф и с автограф на министъра на защитата ". Това съобщи през днешния ден съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев.

Думите му са във връзка следствието на немския вестник " Ди Велт ", съгласно което от оръжия и 40% от дизел на украинската войска през предходната година.

Василев акцентира, че че от продажбата на българско оръжие за Украйна медиатори са спечелили 800 млн. лв., е безусловно погрешно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР