У нас току-що пристигна световноизвестният руски ансамбъл Александров. Тук са

...
У нас току-що пристигна световноизвестният руски ансамбъл Александров. Тук са
Коментари Харесай

Световноизвесният руски хор Александров пристига у нас

У нас преди малко дойде световноизвестният съветски отбор " Александров ". Тук са 120 музиканти, артисти и танцьори, които ще изнесат четири впечатляващи концерта - във Варна - на 26 юни, Бургас - 27 юни, Пловдив - 28 юни и в зала на НДК на 29 юни.
Александровци идват у нас незабавно след тържествения си концерт на площада до храма " Св. Сава " в центъра на Белград. Те са посетители там във връзка откриването на Мемориал, повдигнат в памет на обичаните на сръбската аудитория музиканти - членове на ансамбъла, починали при авиокатастрофата в Сочи преди година и половина. Част от ансамбъла е била на специфична среща с президента на Република Сърбия.
" Александров " идва у нас с нов състав и нова стратегия, отдадена на 90-годишнината от основаването му. Българската публика ще чуе част от класическия репертоар от военни песни като " Священная война ", " День победы ", " Катюша ", както и остарели съветски романси като " Очи Черние ", " Дорогой длинною ", " Смуглянка ", " Вдоль по Питерской " и други. Зрителите ще се любуват и на прелестни съветски танци - казочоци, танц със саби и други Сред солистите е и известният по целия свят Вадим Ананиев, който е най-хубавият реализатор на известната ария " Калинка ".

Успехът на хора, солистите и танцовата група значително зависи от гъвкавия и съразмерен оркестър и неговия тон, който е неповторим по своето естество. Той сполучливо съчетава съветски национални принадлежности - балалайки, байяни, хармоники с дървени и месингови принадлежности.
Ансамбълът пътува с голям атрибут и голям брой пъстроцветни костюми. Придружавани са от три тира с техническо озвучаване и въздействащо осветяване. Артистите държат извънредно доста на високото ниво на осъществяването. Те с неспокойствие чакат срещите с българската аудитория и ще дадат на най-хубавото от себе си на идните концерти.
Навсякъде по света Академичният отбор за песни и танци на Руската войска, носещ името на своя създател на Александър В. Александров, се счита за една от марките, славещи Русия, каквото са Болшой спектакъл, Ермитажа, Третяковската Галерия, Диамантения фонд на Московския Кремъл. Участниците в Ансамбъла изцяло го заслужават със своята уникалност и брилянтни креативен умения.
Билети за концертите са продават в системата на Ивентим - на www.eventim.bg и на касите на бензиностанции ОМВ, книжарници " Ориндж ", както и на касите на съответните зали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР