У нас има развита предприемаческа култура, нарастващ брой стартъпи в

...
У нас има развита предприемаческа култура, нарастващ брой стартъпи в
Коментари Харесай

Младите хора в България не искат шеф, а свой бизнес

" У нас има развита предприемаческа просвета, възходящ брой стартъпи в софтуерния бранш и в биотехнологиите. Министерството на нововъведенията и растежа спомага за съдействието на иновационната екосистема с университетския бранш ", съобщи министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева.

 

Това стана по време на полемика за развиването на иновационната екосистема в България, по самодейност на Министерството на нововъведенията и растежа. Целта на форума е да показа положителни практики и опит, от Финландия, за развиване и внедряване на нововъведенията, и техния принос към икономическия напредък. Министър Стойчева акцентира, че Министерството работи за възстановяване на стартъпите, за поощряване на вложенията, в научни разработки, и в основаването на новаторски артикули.

 

" Иновациите са хоризонтална активност - обгръщат редица браншове и ни сплотяват. Чрез нововъведенията можем да създадем смяна - през днешния ден и за бъдещите генерации. Иновационната екосистема в България, с нейната процъфтяваща стартъп просвета, с акцент върху модела на " отворената иновация ", който сплотява всички заинтригувани страни, потвърждава силата на съдействието и адаптивността ", сподели още тя и добави, че България, стратегически, се нарежда като привлекателна дестинация за задгранични вложения, посредством нововъведения.

 

" Министерството на нововъведенията и растежа основава районни и стратегически партньорства. Сигурни сме, че това е верният път. Чрез основаването на партньорства, обмяната на опит и хрумвания можем да покажем нашия капацитет, че имаме, визията за България, че можем да бъдем център на Балканите и Югоизточна Европа за нововъведения ", безапелационна е Стойчева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР