У дома е там, където има торта с ванилов пудинг.Необходими

...
У дома е там, където има торта с ванилов пудинг.Необходими
Коментари Харесай

Торта с ванилов пудинг и шоколад

У дома е там, където има торта с ванилов пудинг.

Необходими Продукти

за белия блат


● яйца - 6 бр.
● захар - 200 г
● брашно - 300 г
● бакпулвер - 10 г
● ванилия

за какаовия блат


● бакпулвер - 10 г
● масло - 125 г краве
● брашно - 130 г
● какао - 50 г
● яйца - 3 бр.
● пудра захар - 150 г

за крема


● пудинг - 1 ванилов
● захар - 50 г
● прясно мляко - 500 мл
● сметана - 500 мл сладка

за декорация


● бял шоколад - 100 г
● шоколад - 100 г естествен

Начин на подготвяне

Направете какаовия блат, като пресеете брашното, бакпулвера и какаото и оставите встрани. В суха купа разбийте мекото маслото със захарта на крем. Прибавете яйцата едно по едно, а откакто всичко се смеси добре, прибавете лъжица по лъжица сместа от брашно, какао и бакпулвер.

Разбивайте, до момента в който се получи еднородна примес. Изсипете сместа във форма за торта с преносимо дъно и размер 23 см, заслана с хартия за печене. Печете в авансово загрята на 200 градуса фурната до подготвеност.

За белия блат пресейте брашното с бакпулвера и оставете встрани. Разбийте до бухнал крем яйца със захар. Смесете деликатно с шпатула разрушените яйца с брашното с бакпулвер и овкусете с ванилия.

Разбърквайте, до момента в който се получи еднородна примес. Изсипете сместа във форма за торта с преносимо дъно и размер 23 см, заслана с хартия за печене. Печете в авансово загрята на 200 градуса фурната до подготвеност.

Блатовете са подготвени, когато забодете шишче в тях и то излезе изсъхнало.Г отовите блатове оставете да се охладят изцяло. Какаовия блат оставете цялостен, а белия срежете на две.

Направете крема, като в 50 мл мляко разтворите пудинга. Останалото мляко загрейте със захарта и когато заври, при непрестанно бъркане прибавяте пудинга, варите до втвърдяване. Оставете да се охлади изцяло и тогава смесете с авансово разрушената сметана.

Сглобете тортата във формата, в която пекохте блатовете, като сложите едната половина от белия блат на дъното, намажете с крем върху него сложете какаовия блат, намажете с крем и завършете с другата половина от белия блат.

Приберете в ледник за 1-2 часа, като покриете тортата. Извадете от формата, като прокарате нож по ръба на формата и тогава я отворете. Намажете тортата от всички страни с останалия крем. От двата типа шоколад направете стружки за декорация, а остатъка нарежете на дребно и покрийте страните на тортата.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР