Тялото на кралица Елизабет II ще бъде положено в Уестминстър

...
Тялото на кралица Елизабет II ще бъде положено в Уестминстър
Коментари Харесай

Какво следва в първите дни след смъртта на Елизабет Втора

Тялото на кралица Елизабет II ще бъде положено в Уестминстър Хол. Преди това ще има къса гала по посрещането на ковчега, а след нея хората ще имат опция да отдадат респект. Залата ще е отворена единствено по един час дневно, оповестява Insider.

Вероятно ще се организира по този начин наречената гала - бдение на принцовете. Тя се състоя през 2002 година след гибелта на - тогава нейните внуци за малко освободиха защитата, с цел да могат те да постоят на стража до ковчега. Нещо сходно се случи и след гибелта на крал Джордж V.

Вероятно и паметта на кралица Елизабет II ще бъде почетена по същия метод.

Повече от 200 000 души отдадоха респект на кралицата майка при нейното заравяне. Предполага се, че на погребението на Елизабет II ще участват доста повече британци, в това число и ще участват и интернационалните делегации.

От петък, 9 септември, във Англия е разгласен 10-дневен печал.

Камарата на общините ще заседава, отдавайки респект на починалата кралица, в петък от 12.00 часа до 22.00 часа и в събота - от 14.00 часа до 22.00 часа.

След 10-дневния печал ковчегът ще бъде превозен до Уестминстърското абатство, където публично ще се организира погребалната гала.

На 9-и септември, в 9.00 часа една от камбаните на " Биг Бен " ще удари един път, след което езикът й ще бъде затрупан с кожа, с цел да може да звучи по-меко през останалата част от деня.

Очакванията са, че милиарди ще гледат погребението по малкия екран, имайки поради, че кралицата бе едно от най-разпознаваемото лице в света, откакто бе на трона в продължение на повече от 70 години.

При погребението на принцеса Даяна над един милион души й отдадоха респект , придружавайки кортежа с ковчега й до абатството. Церемонията бе гледана по малкия екран от 30 милиона британци. В международен мащаб феновете бяха към 2.5 милиарда фенове.

Службата в църквата или по този начин нареченото опело ще бъде водено от Джъстин Уелби, който е архиепископ на Кентърбъри и втората най-важна фигура в Англиканската черква.

Кралицата ще бъде заровена в мемориалния параклис на крал Джордж VI в замъка " Уиндзор ".

Тялото на починалия й брачен партньор, принц Филип, който умря на 99-годишна възраст на 9 април 2021 година, ще бъде преместено от Кралския трезор под параклиса " Св. Георги " в замъка " Уиндзор ".

Очаква се на следващия ден да бъде отпечатана и изсечена нова валута. Ще бъде изменен и английският народен химн. " Боже пази кралицата " ( " God Save The Queen " ) ще стане " Боже, пази краля ".
 Почина Елизабет II
Почина Елизабет II

Новият крал публично ще бъде прочут като крал Чарлз III

Полицаите, а също по този начин и бойците ще имат потребност от нови униформи, тъй като сега на шлемовете им виждаме буквите на кралицата и кралския номер. По същия метод и огромна част от военните знаци ще би трябвало да бъде обновена.

Паспортите също ще се нуждаят от актуализиране - английският паспорт понастоящем " изисква и изисква в името на Нейно Величество всички тези, за които може да се отнася, да разрешат на приносителя си да минава свободно без пропуск или спънка. "

Печатите също ще се нуждаят от актуализиране, с цел да бъде изобразена на тях главата на крал Чарлз. Очаква се и че на площад " Трафалгар " в Лондон ще бъде сложена краткотрайна скулптура на кралица Елизабет II ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР