Тях можем да намерим в супермаркетите, магазините за здравословни храни

...
Тях можем да намерим в супермаркетите, магазините за здравословни храни
Коментари Харесай

Защо кълновете са толкова полезни за здравето

Тях можем да намерим в супермаркетите, магазините за здравословни храни или даже да си ги отгледаме сами вкъщи. Кълновете! Нежни, свежи, вкусни, има разнородни типове кълнове, които можем да прибавим към нашите ястия, салати, смутита. Познати са кълнове от бобови култури, киноа, слънчоглед, репички, броколи, царевица, амарант, тиквени семки и други.

Вижте 10 положителни аргументи да хапвате по-често кълнове.

1. Намаляват риска от запек – Кълновете са доста богати на неразтворими фибри, с помощта на които се усъвършенства придвижването на червата и изхождането.

2. Забавят стареенето на организма – Антиоксидантите, съдържащи се в кълновете, могат да забавят биологичния ви часовник, сочат западни проучвания. Микро- и макронутриентите в тях, спомагат за противодействието на свободните радикали.

3. Контролират равнищата на кръвната захар – Кълновете са подобаващи като храна за хора с диабет, защото съдържат понижени равнища на въглехидрати и ръководят секрецията на инсулин, сочат проучвания. Освен това някои ензими от кълнове въздействат на това по какъв начин тялото ни разгражда и употребява въглехидратите.

4. Подобряват здравето на храносмилателната система – Неразтворимите фибри в кълновете подхранват положителните бактерии в червата, поддържат здравословното храносмилане и понижават признаците като газове и отичане на корема
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР