Тя става известна като звезда в тийнейджърски сериали, но в

...
Тя става известна като звезда в тийнейджърски сериали, но в
Коментари Харесай

Гимназистка за 12 години. Нина Добрев, която е готова да прави неочакваното

Тя става известна като звезда в тийнейджърски сериали, само че в един миг те към този момент не са ѝ задоволителни. Когато схваща, че не желае да взима повече функции на гимназистки, се впуска в планове от целия набор на киното. Днес Нина Добрев навършва 35 години. Тя е Човек на деня на Свободна Европа.

Човек и върколак, бременна ученичка и жена, която лъже, че е болна от рак. Това са единствено част от облиците, в които канадската актриса от български генезис Нина Добрев се е превъплъщавала през годините.

Нина Добрев е родена на 9 януари 1989 година в София - единствено няколко месеца преди началото на прехода от социализъм към народна власт, който прави вероятни връзките на България със Запада.

Рожденото ѝ име е Николина Добрева . Баща ѝ е компютърен експерт, а майка ѝ - художничка. Когато е единствено на две години, Нина се мести със фамилията си в Канада и до 20-годишна възраст живее в Торонто , Онтарио.

„ Всяко лято се връщахме в България и пътувахме до Турция, Румъния и всички прилежащи страни, тъй че несъмнено се възпламених по пътешествията още в ранна възраст “, споделя за детството си Нина, представена от филмовия уебсайт IMDB.

„ Имах привилегията да опозная доста култури и да срещна хора от всички сфери на живота “, споделя тя.

От дребна Нина демонстрира, че има гений и предпочитание да се занимава с разнообразни изкуства - танци, музика, изобразително изкуство и актьорска игра.

Има пристрастеност и към спорта - обича да играе футбол и волейбол, да плува, да кара сноуборд и да язди коне. Дълго време тя се е занимавала с гимнастика и е представяла Канада на доста интернационалните надпревари.
 Нина Добрев с премия от Teen Choice Awards за „ Дневниците на вампира “, 16 август 2015 година
В последна сметка обаче актьорството взима превес. До първите стъпки в кариерата си Нина стига, откакто работи като модел и снима реклами. Тези изяви ѝ печелят първите прослушвания за филми и сериали, написа IMDB.

През 2006 година Нина получава ролята на Мия Джоунс в сериала „ Деграси: Следващото потомство “ . Той наблюдава живота на младежи от гимназия в Торонто и визира тематики като издевателството в учебно заведение, домашното принуждение, расизма, хомофобията и психологичните болести.

Героинята на Нина в сериала развива кариера като модел, само че визира и по-сериозен въпрос - този за бременността в тийнейджърска възраст, защото тя е забременяла и е родила дете единствено на 13 години.

В „ Деграси “ актрисата взе участие до 2009 година , когато на хоризонта се появява сериалът по книжната поредност на Ел Джей Смит „ Дневниците на вампира “ . С основната си роля в него Нина Добрев се трансформира в същинска тийнейджърска звезда.

Сериалът споделя историята на Елена Гилбърт - младо момиче, което таман е изгубило родителите си в автомобилна злополука. Скоро по-късно Елена се оказва в любовен триъгълник с двама братя вампири - Стефан и Деймиън Салваторе .
 Главните артисти в сериала „ Дневниците на вампира “ - Иън Сомърхолдър (Деймиън Салваторе), Нина Добрев (Елена Гилбърт) и Пол Уесли (Стефан Салваторе), 8 август 2010 година
Освен Елена в „ Дневниците “ Нина играе и няколко други функции, като най-известна е тази на Катрин Пиърс .

Когато си спомня за работата по сериала, Нина Добрев я назовава „ предизвикателна “.

„ Цялото шоу беше предизвикателство по разнообразни способи през шестте години, които прекарах в него. Никога не ми беше скучно, в никакъв случай не се усещах изчерпана. Винаги идвах на работа разчувствана и чаках с неспокойствие идващото нещо, което трябваше да направя “, споделя актрисата, представена от IMDB

Успоредно с присъединяване си в сериала Нина печели функции и в няколко кино лентата. В младежката сантиментална драма „ Предимствата да бъдеш новобранец “ (2012) тя играе сестрата на основния воин Чарли - Кендис. Във кино лентата взе участие и актрисата Ема Уотсън , която е другарка на Нина.

Две години по-късно Нина има поддържаща роля в комедията „ Нека сме ченгета “ (2014).
 Нина Добрев с други артисти от кино лентата „ Предимствата да бъдеш новобранец “, 10 септември 2012 година
Актрисата обаче съумява да се посвети на огромния екран едвам откакто напуща „ Дневниците на вампира “. Решението за това тя взима през 2015 година след шестия сезон на сериала. Обяснява го с желанието си за нови провокации и благоприятни условия.

„ В действителния живот вървях в гимназия, след това бях в гимназията на „ Деграси “, а по-късно изкарах четири години като Елена. 12 години са доста време за вървене на учебно заведение “, споделя Нина, представена от IMDB.

„ Трябва да се дипломирам! Вече съм подготвена да вляза в действителния свят. “

Нина споделя, че е израснала с помощта на „ Дневниците “. „ Бях бебе, когато започнах, а в този момент съм жена. Имам възприятието, че съм научила толкоз доста и съм пораснала с помощта на всеки човек, с който съм работила. Те са ме създали това, което съм. “

Всичко обаче е до време, счита Нина Добрев, която на 26 години към този момент не желае да бъде тийнейджърка. „ Искам да играя по-възрастни функции, да се провокирам, да работя с велики режисьори и да описвам невероятни истории “, споделя тя за бъдещите си упоритости.
 Нина Добрев на церемонията по връчване на премиите „ Оскар “ през 2017 година
Още през 2017 година излизат няколко кино лентата с присъединяване на Нина като идната стъпка в нейната актьорска кариера. В екшън лентата „ Трите хикса: Отново в играта “ тя си партнира с Вин Дизел и Самюел Л. Джаксън , а в римейк на кино лентата „ Линия на гибелта “ играе дружно с Кийфър Съдърленд и Елиът Пейдж.

Редом до Ейса Бътърфийлд и Мейзи Уилямс Нина взе участие в още една младежка драма - лентата „ Тогава пристигна ти “ (2018). През същата година излиза „ Кучешки дни “ , в който Нина играе дружно с Ванеса Хъджънс, Ева Лонгория и други познати артисти.

Продукцията на Нетфликс „ Любов и неистини “ (2021) поставя Нина в ролята на жена, която се влюбва в мъж през приложение за запознанства, само че схваща, че той я е измамил.

През 2023 година актрисата още веднъж получава основна роля - този път във кино лентата „ Внимавайте какво си пожелавате “ , в който героинята ѝ лъже, че е болна от рак, с цел да притегли вниманието на приятелките си.

„ Нещата, които желая да върша, не са безусловно тези, които се чакат от мен “, споделя още Нина. И се устремява към идващите провокации.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР