Тя подчерта, че това е в допълнение на другите кризи,

...
Тя подчерта, че това е в допълнение на другите кризи,
Коментари Харесай

Петя Цанкова, БСП: На България е нужно редовно правителство за справяне с идващите кризи

Тя акцентира, че това е в допълнение на другите рецесии, към които България е изправена - четвърта коронавирус вълна, обществена и икономическа, и бежанска рецесия.

“Огромно е покачването на цените на ток, вода и главните хранителни артикули. Болниците към този момент са претъпкани, чака ни бежанска вълна. И в тези рецесии, пред които България е изправена, една политическа рецесия ще бъде съдбовна.”, предизвести националният представител от левицата.

“През последния месец само Българска социалистическа партия сподели диалогичност и разсъдък в тази тежка обстановка. Ние сме отворени за контакт с всички партии, с изключение на с ГЕРБ и Движение за права и свободи.”, сподели Петя Цанкова.

“Ние ще подкрепим на първо четене предлагането на служебния кабинет за актуализация на бюджета, само че ще създадем оферти за редакция.

Едно от нещата, които ни тормози в по този начин препоръчаната от служебното държавно управление актуализация, са заложените над 400 млн. лева доходи от Плана за въстановяване и резистентност, който даже не е импортиран в Брюксел. И към този момент служебното държавно управление съобщи изрично, че няма да го внесе, а това ще би трябвало да направи постоянен кабинет.

Второто притеснително е тези 1 милиард и 100 млн лева безотчетни средства, за които не е разказано защо ще бъдат изхарчени. Оптимисти сме, че сред първо и второ четене тези неща ще бъдат изчистени ", разяснява социалистът.

Петя Цанкова изясни, че Българска социалистическа партия е подготовена с оферти за актуализация на бюджета и в обществена, и в здравна, и в икономическа сфера.

Тя напомни, че Българска социалистическа партия ще внесе своето предложение за преизчисляване на пенсиите, което е по-оптимално от записаното в актуализацията на бюджета.

“Има доста значими съществени цели - актуализация на бюджета, внасяне на Плана за резистентност и развиване и подготовката за бюджет 2022 и безобидно прекосяване през коронавирус пандемията. Това не са леви или десни цели. Те засягат живота на всички българи. Заради това би трябвало да се обединим всички и да поемем отговорност в тази обстановка.”, съобщи Петя Цанкова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР