Тя пише историята в българския бокс! Превръща се в едно

...
Тя пише историята в българския бокс! Превръща се в едно
Коментари Харесай

Станимира Петрова - стихия, която не може да бъде спряна

Тя написа историята в българския бокс! Превръща се в едно от лицата на България в този спорт! За нея отказването просто не съществува! Тя е Станимира Петрова!

Историята е повече от любопитна. Започва още на осем години да се занимава с един рисков спорт - таекуондо, поради брат си и макар нежеланието на своите родители.

На последвалото европейско състезание за девойки Петрова приключва втора и признава, че това е единственият край, който е изгубила. Последва европейска и международна купа в таекуондото, само че фактът, че е в неолимпийска версия, я кара да намерения за промяна на спорта.

Когато е студентка в Националната спортна академия, тя открива своето предопределение. Станимира избира сама да се занимава с бокс. Родената в Асеновград бъдеща шампионска впечатлява треньора още с първите си удари на чувала и той предлага да взе участие на републиканско състезание.
 Снимка: bTV
Станимира е приятната изненада в шампионата - печели и трите срещи с отричане. Силното показване и в двата спорта обаче значи, че Петрова би трябвало да реши с кой от двата да се захване още по-сериозно. Баща и неговата обич към бокса са решаващи фактор в решението на тази алтернатива.

След над 15 години в залата по таекуондо, бъдещата шампионка напълно се посвещава на бокса, само че от някогашния си спорт взима нещо скъпо - бързото придвижване с крайници.

На първото огромно предизвикателство - европейското състезание, тя губи още в първата си среща. Противно на упованията, това не я обезкуражава, а я стимулира.


Снимка: bTV
Амбицирана, Станимира не се обръща обратно и отива с целия си хъс на идващото огромно съревнование - международно състезание. Там тя шокира всички и написа история - трансформира се в първата българка международна шампионка по бокс. Петрова споделя, че това е моментът, в който е била най-щастлива.

Мечтаните олимпийски игри в Рио де Жанейро обаче не минават по упования метод и Петрова отпада още на старта.

Разочарованието минава в отвращение да взе участие на европейското състезание. Въпреки това щабът е безапелационен - тя би трябвало да излезе на кръга. След няколко мача Станимира още веднъж ликува с купата, този път пред лична аудитория.

Огромна заслуга за триумфите има нейният треньор - Петър Лесов, който е уверен, че предстоят още триумфи.
 Снимка: bTV
Станимира пък разчита за шанс в срещите на... плитките си. " Имам възприятието, че в случай че не си направя плитки - няма да мога да играя. ", майтапи се тя.

Това е Станимира Петрова - едно буря, която не може да бъде спряна.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР