Тя отбеляза, че за тази зима ЕС разполага с достатъчно

...
Тя отбеляза, че за тази зима ЕС разполага с достатъчно
Коментари Харесай

ЕС се подготвя за частично или пълно прекъсване на доставките на руски газ

Тя означи, че за тази зима Европейски Съюз разполага с задоволително ресурси. По нейните думи е належащо европейските газови складове да бъдат запълнени до 90 на 100 от размера до октомври.

Симсон добави, че най-малко 40 страни са изразили подготвеност да освободят част от петролните си ресурси и измежду тях открои Съединени американски щати, Япония, Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея, Мексико и Канада. По нейните думи това решение е обвързвано с заплахата от прекъсване на доставките на съветски нефт.

Еврокомисарят добави, че подготовката за допустимо отчасти или цялостно спиране на съветските газови доставки е почнала преди няколко месеца. Европейски Съюз е в договаряния за доставкина газ от Катар, Азербайджан, Съединени американски щати, Норвегия и Египет. Разглеждат се благоприятни условия за създаване на спомагателни връзки сред европейските газопроводи.

Европейски Съюз обмисля опцията съветските войски да атакуван украинските АЕЦ, съобщи Симсон. По нейните думи Европейски Съюз би трябвало да увеличи ограниченията за енергийна успеваемост. Тя заяви, че Европейска комисия ще предложи способи за справяне с високите цени на тока.

Никой не може да спре вятъра и слънцето, по тази причина отговорът е във възобновимата сила, сподели еврокомисарят. Симсон прикани да се ограничи зависимостта от импорт на съветски енергоносители, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР