Тя обясни, че “модерна лява партия“ е лява партия, която

...
Тя обясни, че “модерна лява партия“ е лява партия, която
Коментари Харесай

Корнелия Нинова развенча слуховете, че се е отказала от битката в Пловдив


Тя изясни, че “модерна лява партия “ е лява партия, която дава отговор на актуалните условия за ляво, като даде образец със зелената политика: " Това е нещо ново, увлича младите. Още повече, че изискванията за развиване в България и света го постановат като нова, съвременна политика – чист въздух, чиста храна, чиста земя и вода. Типична лява политика. “

Нинова призна, че в годините обратно тази теза е била изоставена от левицата. Друго нещо, което демонстрира развиването на процесите, изключително след рецесията, е страшното увеличение на неравенствата. По думите на увеличението на неравенствата е проблем освен на приходите, не е единствено обществен, а е и публичен проблем. " Кризата задълбочи тези неравенства и в този смисъл е настоящо през днешния ден да се прави политика за приходи, за понижаване на неравенства, за работни места “, сподели още тя.

" Голямата лява коалиция “ има смисъл да ни сплоти след множеството роене на Българска социалистическа партия - напускаха хора, правеха лични партии. Животът сподели, че тези партии колкото и дребна поддръжка да имат, имат хора зад себе си, само че не успявайки да влязат в Народното събрание, тези хора се усещат непредставени. Това обединяване има за цел да сплоти не просто нас като водачи на партии, а да сплоти повече хора, които по този метод са разроени, с цел да можем и по-силно да представляваме техните ползи “, разяснява Нинова като добави, че разлики има, само че с всяка една от тези партии е направена обща платформа. " Ние гледахме това, което ни събира, а не това, което ни разграничава. Това, което ни сплотява е демографската злополука, обществените политики, стопанска система за дребен и междинен бизнес, промяна в опазването на здравето “, сподели още тя.

По думите на водача на Българска социалистическа партия, когато левицата е била сама, е била непрекъснато атакувана, че е доста самотна и изолирана, а в този момент, когато е почнало обединяването, е тръгнала тъкмо противоположната теза.

развенча слуховете, че се е отказала от борбата в Пловдив и е оглавила листата във Варна, като съобщи, че Иво Христов е подобаващият претендент за Пловдив. Тя посочи, че подписвайки съглашение с новите сътрудници, те получават по един лидер в листа. " Разбира се, има недоволни от подреждането на листите, постоянно го има това. Нашите уставни правила споделят, че Националният съвет дефинира водачите, а листата надолу се подрежда от регионалните препоръки и от структурите “, изясни Нинова.

посочи аргументите, заради които Татяна Дончева не се е включила към левицата, а точно желанието й за смяна на името на Коалицията, претенцията й с Нинова да бъдат съпредседатели, което е неравнопоставено по отношение на останалите сътрудници. добави, че има и нови сътрудници, които са в полезрението на левицата и които следва да се причислят към левия фронт.

" Имаме справедливи условия, които демонстрират, че Българска социалистическа партия ще има по-добър резултат на идните избори “, безапелационна бе Нинова като изясни: " На първо място е пандемията, тъй като част от нашите гласоподаватели от боязън не излязоха да гласоподават. Второто е машинното гласоподаване – то ще спре доста сериозна част от операцията и подправянето на протоколите. “ Третата причина, която  Нинова посочи, е обвързвана със промените, които прави служебният кабинет, а точно, че те би трябвало да подсигуряват честността на изборите.

" Може би най-сериозната, която е психическа – хората се освободиха от страха след рухването на кабинета “Борисов “, добави Нинова към обективните аргументи. Като субективни тя уточни акцията, която ще създадат и наличието на терен.

дефинира като любопитно за какво в този момент, след толкоз години, Жан Виденов взема решение да прави план – тъкмо преди избори. " За нашата партия, може би единствената, най-същественото е идеологията. Ние стоим, все пак роене поради хрумвания и идеология, като партия доста години наред. Любопитно е по какъв начин една новосформирана партия от Красимир Янков – проевропейска, пронатовска, евроатлантическа, последователи на джендър-идеология, Истанбулска спогодба, по какъв начин се събраха с Жан Виденов, който знаем и виждаме, че изповядва хрумвания в безусловно другата посока. “

По думите на ръководителя на Българска социалистическа партия това не подсигурява триумф, тъй като няма заварка. Нинова добави и че прави усещане, че хората към Жан Виденов са много заможни, което също не се връзва с неговия облик. " Странно нещо е това, което се основава към Жан Виденов, в забавен миг, навежда на мисълта, че е преднамерено основано, с цел да отслаби Българска социалистическа партия, само че всеки има избор “, сподели още Нинова.

Според водача на Българска социалистическа партия събитията и животът карат доста хора да са лявомислещи, а коя партия припознават като изразител на тяхното ляво-мислене, следва да забележим на 11-и юли.

По мотив абсурда с листата във Велико Търново, Нинова изясни, че Явор Божанков не е за първи път лидер и народен представител, и е повдигнат от част от структурите там. По думите и той е извънредно квалифициран млад и съвременен човек, потвърдил го е в Народното събрание, тъй че се върви по логиката и има всички условия той да остане лидер.

Тя съобщи, че се следи една проведена акция против Българска социалистическа партия от разнообразни направления. " Въпросът е за какво, а отговорът съгласно мен е: тъй като в Българска социалистическа партия се вижда сериозна опция “, изясни водачът на социалистите.

На въпроса кои ще са трите съществени неща, на които ще се заложи в идната акция, отговори: " Искаме да осъществяваме същинска смяна. Според нас служебният кабинет има три задания, които би трябвало и може да свърши и една задача стои пред обществото, която той не може да свърши. “

Тя уточни кои са трите задания на служебния кабинет: " Първо – да направи проверката на модела “ГЕРБ “, да извади истината и това се случва. Второто е да провежда почтени и транспарантни избори, с оптимално висока интензивност – и по това се работи. Третото е да обезпечи икономическите и обществените ограничения, от които се нуждаят хората и стопанската система сега. “ По думите на Нинова в огромна степен служебният кабинет продължава политиките на Българска социалистическа партия от последните четири години.

Най-важното за Българска социалистическа партия, което желаят да продължат да вършат, а служебният кабинет не може, е да нанесе завършващия удар за разграждане на модела на ръководство в последните четири години. " Истинската смяна значи дълбоки промени “, посочи Нинова. Тя даде образци с промени в пенсионната система, промяна в стопанската система, розопроизводството, дребният и междинен бизнес, лечебните заведения да не са търговски сдружения – все промени, които изискват парламент и 121 депутати.

Според Нинова надали може изцяло да се ограничи пазаруването на гласове, само че може да се понижи фрапантно. " Най-малкото институциите да не бъдат ангажирани да прикриват купувачите на гласове. Когато една институция си прави работата в полза на страната, а не на една партия, то обезпечено няма по какъв начин да не се понижи купеният избор “, изясни тя.

уточни, че има опасения, че машинното гласоподаване тормози част от гласоподавателите на левицата, заради което Българска социалистическа партия стартира доста огромна осведомителна акция.

Относно гласуването в чужбина водачът на Българска социалистическа партия съобщи, че се тормози по отношение на неговото образуване: " Доставянето на машини, следва закупуването на нови машини, узаконяването, връщането в посолствата, защитата, организацията на гласуването, а няма доста време “.

" За целия мандат на президента Радев нито един път не сме се намесвали във образуване на негови позиции и това е кардинална позиция. Ние го издигнахме, само че оттова нататък той е президент на цяла България и какви политики образува е негова работа. Друга наша кардинална позиция постоянно е била за възстановяване на връзките с Русия, за добросъседски връзки, за благоразвитие на икономическите, на културните, на обществените и на всевъзможни връзки “, изясни тя. 

Нинова съобщи, че левицата е изрично срещу това, което се случи в Беларус с ареста на журналиста и насилственото кацане на самолета. " Ние сме за демократични процеси и независимост на словото “, изясни тя.

По проблема Северна Македония ръководителят на Българска социалистическа партия означи, че влизането на съседката ни в Европейски Съюз не би трябвало да бъде за сметка на българската еднаквост, история, просвета и народен интерес, и тази позиция няма да се промени.

" Клишето за Българска социалистическа партия, че е партия на статуквото не дава отговор нито на обстоятелствата, нита на истината. 4 години в предходния кабинет ние бяхме единствената сериозна съпротива против ГЕРБ – вотове на съмнение, овакантяване на Народното събрание, внасяне на различни бюджети, изваждане на корупционни практики, 1 329 оферти по закони – това са обстоятелствата “, изясни и добави, че внезапно са се появили нови партии, част от които със съществено присъединяване в предходния модел на ръководство, които ги е нямало през четирите години на тежки борби с ГЕРБ.

Нинова е безапелационна, че в този момент към този момент би трябвало да се мисли с разсъдък, защото значително предходните избори са били страст: " Те бяха прочувствен избор остарелия модел да се почисти и това се случи. А в този момент този модел с какво ще бъде сменен и най-много кой може да го размени? “, попита ръководителят на Българска социалистическа партия разяснявайки, че Слави Трифонов е посочил, че не може да го направи. 

" Въпросът към този момент не е кой желае смяната, тъй като с общите ни старания тя стана, а по какъв начин новият модел ще бъде построен, кой може да го построи и какво ще съставлява той. Това ще бъде нашата цел в акцията, да потвърдим, че ние достоверно в последните 4 години сме се борили против модела, че това не е задоволително и че към този момент е време на можене за построяването на новия модел и на търсене на огромна поддръжка за него. Още един неуспех в непрекъснат парламент и сформиране на държавно управление, ще бъде тежко тестване за България “, съобщи на финала на диалога ръководителят на Българска социалистическа партия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР