Тя е главен експерт в дирекция Връзки с обществеността и

...
Тя е главен експерт в дирекция Връзки с обществеността и
Коментари Харесай

Експертът с оставка: Съжалявам, че заради мен атакуват най-достойния министър на отбраната

Тя е основен специалист в дирекция " Връзки с обществеността и протокол " на МО.

" Всяко нещо има край.. Единствено скърбя, че поради мен, нападат най-достойният и способен министър на защитата Тодор Тагарев. Утре, 8 януари 2024 година ще подавам оставката си в Министерството. Благодаря на всички сътрудници, с които сме работили повече от 20 години ", написа Чимширова.

Във връзка с зародилата социална полемика към поканите за наличие, изпращани от Министерство на защитата до народни представители за присъединяване в обичайния празник Богоявление и Водосвет на бойните флагове на 6 януари т.г., който породи политически реакции, тя показва, че персонално дава отговор за изпращането на поканите.

" Обикновено това се прави въз основата на общоприет лист, съгласно условията на държавния протокол, който се актуализира от време на време. Поканите се разпечатват автоматизирано. Поради продължителната липса на структуриран парламент през последните години и, наблягам, заради недовиждане от моя страна описът не е бил обновен, което е довело до неприятната за всички обстановка. Заявявам ясно, зад дейностите ми не стоят никакви политически претекстове, или съображения ", изяснява Чимширова.

" Поемам цялата отговорност, като сервирам извиненията си на всички сътрудници, които безпричинно са подложени на критика, а на министър Тагарев депозирам своята оставка от заеманата позиция ", добавя основният специалист в дирекция " Връзки с обществеността и протокол " на МО.



Скандалът с непоканените министри на водосвета на Богоявление провокира през днешния ден остра дискусия и породиха напрежение преди началото на новата сесия на Народното събрание. Оказа се, че предложения са били изпратени от отрасловото на Тодор Тагарев Министерство на защитата единствено до ръководителя и заместник-председателите на Народното събрание и членовете на военната комисия, само че не и до другите депутати.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков разгласи, че ще изиска документално пояснение от ведомството поради неналичието на предложения за ритуала към ръководителите на парламентарните групи.

От Министерството на защитата потвърдиха пропуща във връзка с ръководителите на ПГ и обясниха това с обстоятелството, че специалистът, който е отговарял за изпращането на поканите, е употребявал неактуализиран лист. Заради гафа същият е подал оставка.

В следваща позиция ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски обаче се обърна към Тагарев с думите, че отговорността постоянно е персонална.

В отговор  ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски съобщи в пост в пост във фейсбук, че Тодор Тагарев с думите, че отговорността постоянно е персонална.

" Не се крийте зад съветници и специалисти! Поемете отговорност за гафа. Предишният път съветникът ви подаде оставка поради абсурда в " Пирогов ", само че откакто го крихте дни наред. Сега някакъв почтен специалист подава оставка, поради гафа с Народното събрание. Министър Тагарев, бъдете мъж, поемете отговорност ", написа Пеевски в пост на фейсбук страницата на Движение за права и свободи.

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР