Творецът и типограф Стоян Тодоров, и екипът от специалисти в

...
Творецът и типограф Стоян Тодоров, и екипът от специалисти в
Коментари Харесай

Творец и експерти заедно в инициатива за широко прилагане на българската кирилица

Творецът и типограф Стоян Тодоров, и екипът от експерти в региона на пътническите осведомителни системи на Марио Евстатиев, осъществиха план, в който, обичайна българска кирилица, да бъде приложена при електронните табели на рейсове, тролейбуси и трамваи.

След като преди една година, формалният шрифт на София, бе въведен в електронните осведомителни средства, в този момент, библиотеката се усилва с още един шрифт, изчертан по всички условия за обичайната българска кирилица.

Стоян Тодоров е приключил Националното учебно заведение за изящни изкуства "Илия Петров ". Запален скейтър, дизайнер и типограф, той приема предизвикването, зародило в неофициален диалог във връзка с опциите на матричните табели. След интензивна работа, лишила едвам 3 дни, шрифтът през днешния ден беше тестван на един трамвай по линия 20.

Той ще се употребява за изписване на имената на дестинации, при които не е допустимо използване на формалния шрифт на София заради дължината на текста или размера на матрицата, изясняват създателите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР