Твърдолинейните републиканци в Камарата на представителите на САЩ отхвърлиха предложения

...
Твърдолинейните републиканци в Камарата на представителите на САЩ отхвърлиха предложения
Коментари Харесай

Твърдолинейните републиканци отхвърлиха проекта за финансиране, предстои блокаж на правителството

Твърдолинейните републиканци в Камарата на представителите на Съединени американски щати отхвърлиха оферти от техния водач законопроект за краткотрайно финансиране на държавното управление, което прави съвсем несъмнено, че федералните служби ще бъдат отчасти затворени от неделя, съобщи Ройтерс.

Камарата на представителите отхвърли с 232 против 198 гласа мярката за финансиране на държавното управление за 30 дни, което щеше да даде на законодателите повече време за договаряния. Този законопроект щеше да понижи разноските и да наложи ограничавания за имиграцията и сигурността на границите - цели на републиканците, които имат дребен късмет да преминат през Сената, където болшинство имат демократите.

Междувременно Сенатът, на необятна двупартийна основа, придвижва сходен законопроект за финансиране на държавното управление до 17 ноември.

" Това към момента не е краят, имам други хрумвания ", съобщи ръководителят на Камарата на представителите - републиканецът Кевин Маккарти, пред кореспонденти след провалянето на подкрепения от него законопроект.

Ако Конгресът не одобри пакет от ограничения за разноските, който да бъде подписан от президента Джо Байдън преди този момент, Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища ще прекрати множеството от регулаторните си действия и ще прекъсне изплащането на заплатите на до 4 млн. федерални чиновници от 12:01 ч. в неделя.

Министърката на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън през днешния ден съобщи, че прекъсването на работата на държавното управление ще " подкопае " икономическия прогрес на Съединени американски щати посредством прекъсване на основни стратегии за дребния бизнес и децата и може да забави съществени инфраструктурни усъвършенствания.

Спирането на работата на държавното управление ще бъде четвъртото от десетилетие насам.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР