Твърденията, че Китай е помогнал на Русия в Украйна, като

...
Твърденията, че Китай е помогнал на Русия в Украйна, като
Коментари Харесай

Китай отрече нелепите твърдения, че помага на Русия

Твърденията, че Китай е оказал помощ на Русия в Украйна, като е дал на Москва оръжия, са нелепи. Това написа в Туитър представителят на китайското външно министерство Хуа Чунинг.

За разлика от Съединени американски щати Китай в никакъв случай не налива масло в огъня, акцентира тя.

В обособен туит Хуа уточни, че Китай " има право да прави бизнес " с всяка страна, с която сметне за добре, и предизвести, че глобите могат да работят като " бумеранг ".

Изявлението на Китай идва, откакто по-рано през днешния ден Съединените щати заплашиха със " обилни последствия " Пекин при положение на стъпки, ориентирани към нарушение на глобите на Съединени американски щати, наложени против Русия поради Украйна.

Миналата седмица Китай упрекна НАТО, че подклажда спора сред Русия и Украйна до " точка на изкривяване ".

Пекин оизтъкна, че се опълчва " твърдо " на " едностранните наказания ", защото сходни ограничения няма да донесат мир и сигурност, а ще доведат до съществени проблеми за стопанската система и качеството на живот в съответните страни.

Въпреки че Пекин отхвърли да се причисли към финансовите наказания, наложени на Русия от Съединени американски щати и европейските държавни управления. Азиатската страна отхвърли да доставя на Русия аварийни елементи за самолети, откакто на съветските самолетни компании бе неразрешено да летят до и над западните страни и Япония, както и да закупуват аварийни елементи за самолетите си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР