Твърдението, че има опасност моят клиент да се укрие е

...
Твърдението, че има опасност моят клиент да се укрие е
Коментари Харесай

Адвокатът на Божков: Твърдението, че има опасност да се укрие, е необосновано

Твърдението, че има заплаха моят клиент да се укрие е голословно, съобщи юристът на Божков - Георги Гатев, съобщи кореспондент на " Фокус "

Адвокат Гатев е безапелационен, че отбраната упорства всякаква мярка да отпадне, а в краен случай да бъде приложена най-леката.

" Намираме се в напреднал етап на досъдебното произвеждане. Съдът е направил своите заключения възоснова на други каузи, упоменати от прокуратурата в предходното дело. Съдът е пренебрегнал всички доказателства, че моят подзащитник няма заплаха да се укрие ", добави юристът. 

 

По думите му няма публикуван акт за екстрадиция. " Ако прокуратурата чака да получи подобен акт, ще го чака 100 години. Единственото публично съобщение на моя подзащитник е с тази молба да се яви през юни на това дело. Съдът не одобри това доказателство на отбраната. 

 

Гатев е безапелационен, че доброволното прибиране на Васил Божков също би трябвало да се вземе поради. " Васил Божков не е попречил досъдебното произвеждане. Той не се е прибирал в България поради недоверието, което има към органите на правосъдната власт и изключително към някои фигури. В прокуратурата съществуваше боязън по какъв начин обществото ще одобри по-лека мярка ", сподели още бранителят.

Според юрист Гатев точно това е било терзанието на прокуратурата и е трансферирала " топката " на съда.

 

Той помоли съда да се запита дали Божков има действителна опция да се укрие откакто има толкоз запорирани парцели. " Фактите са свещени, мисленето е свободно ", съобщи Гатев. 

 

" От самото ми тръгване желая да се върна. Накрая молбата ми беше задоволена преди да се прибера. Дойдох с цялото схващане, че не съм отговорен и не съм направил нищо ", сподели в своя отбрана Васил Божков. 

Неда УЗУНКОЛЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР