Твърде честото измиване може да причини повече вреда, отколкото, ако

...
Твърде честото измиване може да причини повече вреда, отколкото, ако
Коментари Харесай

Колко често трябва да мием косата си?


Твърде честото измиване може да аргументи повече щета, в сравнение с, в случай че косата не се измива, считат кожни лекари.

При по-често къпане, косата може да се изсуши, накъса и начупи. Косата създава себум, който се отмива от шампоана, само че той е нужен за здравината на косъма.

Себумът овлажнява косъма и основава защитна преграда сред кожата и косата. Когато се мие по-често, косата се изсушава заради невъзможността да сътвори предпазен филм.

Къдравата коса е добре да се измива един път седмично, защото има повдигната кутикула , а това не разрешава естествената влага да се задържа.

При лоен скалп , сърбеж и лющене може да има всекидневно измиване на косата.

Колкото по-гъста е косата и колкото по-малко е себумът, толкоз по-малко шампоан е

нужен. За да ускорите резултата, приемайте повече вода, плодове и зеленчуци, тъй като колкото по-хидратирано е тялото, толкоз по-хидратирана може да бъде косата.

Свързани публикации.. Суха и изтощена коса - кои са аргументите? 0 Защо да допълваме грижите за косата с витамин Е? 0 Първо еликсир, след това шампоан – пробвайте при мазна коса 0

Сухата коса постанова

по-рядко измиване. Косата става тънка и суха при липса на цинк в организма. Затова е целесъобразно да се акцентира на обезпечаването му посредством консумация на пълнозърнените артикули, ядки, семена

и бобови

култури. Мазнините от риба също възвръщат косата.

След измиване с шампоан използвайте еликсир или маска за коса. Те са средства, които обезвреждат шампоана и възвръщат защитния пласт. Освен това те хидратират косата и запълват изгубените потребни субстанции.

Всеки ден падат сред 70 и 100 косъма, което е в естествени граници. При по-голям косопад, e най-добре да се обърне повече внимание на грижата за косата. Възможно е някой от козметичните артикули да не ѝ понася.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР