Турция заяви, че ще проведе военно учение със стрелби в

...
Турция заяви, че ще проведе военно учение със стрелби в
Коментари Харесай

Напрежението расте: Турция започва да стреля в Средиземно море

Турция съобщи, че ще организира военно обучение със стрелби в Средиземно море в околните две седмици, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това ще се случи на фона на възходящото напрежение с Гърция по отношение на оспорвани искания за сондажни права в източната част на Средиземно море.

Преди две седмици гръцки и турски фрегати, съпровождащи турския изследователски транспортен съд "Оруч Рейс ", се сблъскаха, а турското Министерство на защитата заяви, че на 27 август турски изтребители Ф-16 са попречили на шест гръцки военни самолета от същия тип да влязат в регион, където Турция правила интервенции.

Тази нощ Турция издаде интернационално съобщение, че ще организира военно обучение от през днешния ден до 11 септември край Северозападен Кипър.

Вчера основният посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че блокът приготвя наказания против Турция, които може да бъдат разисквани на срещата на върха на 27-те в края на другия месец, в отговор на разногласието на Анкара с членуващата в съюза Гърция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР