Турция , за да попълни бюджета със средства, необходими и

...
Турция , за да попълни бюджета със средства, необходими и
Коментари Харесай

Турция повишава данъци заради възстановяването след трусовете

Турция, с цел да попълни бюджета със средства, нужни и за възобновяване на разрушенията от поредицата мощни трусове по-рано тази година.

Това е следващата предстояща смяна към по-традиционна финансова и фискална политика на президента Реджеп Тейип Ердоган след изборната победа, донесла му още един 5-годишен мандат. Преди това внезапно беше на Централната банка и в държавното управление влезе уважаваният от вложителите в предишното финансист.

Увеличението на налозите може да увеличи бюджетните доходи на Турция с към 2%, се споделя в записка на Oyak Investment.

Според икономисти, представени от " Ройтерс ", единствено от новото равнище на Данък добавена стойност би трябвало в сметките на страната да влязат към 30 милиарда лири. Новите данъчни ограничения би трябвало да покачат цялостната инфлация в страната с 1-1.2 процентни пункта, пресмятат от QNB Finansbank. Икономисти чакат бюджетният недостиг да скочи от 0.9% през 2022 година на 4.5% тази година, настояват от FactSet. от компанията допълват и резултата от великодушните финансови обещания от властта в навечерието на президентските и парламентарни избори през май.

След рухването или тежките повреди по близо 650 хиляди здания и жилища през февруари изчисленията са, че разноските по почистване, създаване на нови или поправяне на остарели жилища, индустриални здания и инфраструктура ще е в границите на 100 милиарда $.
Лиъм Пийч от Capital Economics в Лондон сподели, че повишението на Данък добавена стойност е " вярното нещо ", защото ще помогне за изстудяване на потреблението, което съгласно доста анализатори към момента прегрява след години на доста разхлабена парична и фискална политика. " Най-големият дисбаланс в Турция е силата на потреблението. Разходите са прекомерно огромни ", сподели Пийч. " Всички фискални ограничения за ограничение на тези разноски са положителни ограничения ", прави оценка той, само че предизвестява, че има риск приходите от налози и такси " да бъдат изхарчени за заплати и пенсии ".

Увеличението на Данък добавена стойност ще генерира държавни доходи от към 0.8 % от Брутният вътрешен продукт, или към 7 милиарда $ годишно, съгласно Пийч, макар че той сподели също, че това няма да е задоволително, с цел да забави задоволително растежа и да стесни бюджетния недостиг. Той доближи 263.6 милиарда лири (10.21 милиарда долара) през първите пет месеца на годината, в съпоставяне със 124.6 милиарда лири преди година.

Годишната инфлация спадна под 40% през юни, само че се чака да се възвърне през идващите месеци, водена от нарастванията на минималната работна заплата и други заплати, както и от фискалните ограничения, които включват и нарастване на корпоративния налог.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР