Турция води активни преговори за изпълнението на проекти за изграждане

...
Турция води активни преговори за изпълнението на проекти за изграждане
Коментари Харесай

Tурция влезе в активни преговори за две нови атомни централи

Турция води дейни договаряния за осъществяването на планове за създаване на нови атомни електроцентрали в Синоп и Тракия. Това заяви ръководителят на министерството на енергетиката на републиката Алпарслан Байрактар ​​в ефира на телевизионния канал TRT.

„ Водим дейни договаряния за построяването на нови атомни електроцентрали в Синоп и Тракия с задгранични сътрудници, в това число и с Русия “, сподели министърът. По думите му наред с класическите нуклеарни централи Турция възнамерява да построи модулни нуклеарни централи.

Министърът заяви, че турските управляващи възнамеряват да стартират осъществяването на строителни планове за втората и третата атомни електроцентрали в границите на пет години. Той означи, че Русия, Южна Корея и Франция демонстрират интерес към плана за създаване на АЕЦ в черноморската провинция Синоп. Водят се договаряния с Китай по план за създаване на трета АЕЦ в Тракия в европейската част на Турция. Капацитетът на централите в Синоп и Тракия се чака да бъде сходен на АЕЦ " Аккую ". Предвижда се нейният първи енергоблок да бъде пуснат на 29 октомври 2024 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР