Турция смята доклада на Европейския парламент (ЕП) за страната за

...
Турция смята доклада на Европейския парламент (ЕП) за страната за
Коментари Харесай

Анкара смята доклада на Европейския парламент за Турция за повърхностен и недалновиден

Турция счита отчета на Европейския парламент (ЕП) за страната за 2021 година за привързан, лекомислен и непредвидлив. Анкара отхвърля обвиняванията против нея, заяви в сряда вестник " Карар ", публикувайки позицията на турското външно министерство.

Докладът на Екологичен потенциал беше признат във вторник и има целесъобразен темперамент.

„ Не одобряваме и отхвърляме пристрастните и нереалистични оценки, съдържащи се в отчета на Европейския парламент, който, поради нуждата от подсилване на връзките сред страната ни и Европейски Съюз, се основава на повърхностни и недалновидни подходи “, обявиха от турското външно министерство.

От ведомството означиха, че предпочитано чакат от Европейския парламент да поддържа възраждането на преговорния развой сред Анкара и Европейския съюз, а не превръщането му в инструмент на тесногръдите кръгове. Анкара счита, че Екологичен потенциал, който дава своята платформа за агитация на представители на терористични организации, е изгубил доверието на турските жители. „ Следователно съдържащите се в него изказвания във връзка с Турция, по-специално по отношение на върховенството на закона, зачитането на правата на индивида, както и голословните изказвания на редица представители на Европейски Съюз по отношение на обстановката в Егейско море, Източното Средиземноморие и Кипър са безразлични към нас “, се споделя в известието.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР