Турция ще запази присъствието си в северната сирийска провинция Африн,

...
Турция ще запази присъствието си в северната сирийска провинция Африн,
Коментари Харесай

Ердоган: Оставаме в Африн до гарантиране на сигурността

Турция ще резервира наличието си в северната сирийска провинция Африн, до момента в който не бъде обезпечена сигурността й. Това увери президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, оповестява вестник Hurriyet, представен от " Фокус ".
„ Ще останем в Африн и ще бъдем там, до момента в който не подсигуряваме сигурността му ", увери Ердоган в границите на тирада, изнесена на Младежкия фестивал в Истанбул. Същевременно той не пропусна да напомни, че „ Идлиб, Тал Рифат и Манбидж ще бъдат последващи ".
Турция стартира интервенция „ Маслинова клонка " на 20 януари. Задачата й бе да прочисти членовете на „ Народни отряди за отбрана “ (YPG) от региона на Африн. На 18 март турските войски афишират цялостен надзор над центъра на града, следен от YPG от 2012 година насам.
Говорейки за интервенция „ Щита на Ефрат ", извършена от август 2016 до края на март 2017 година, Ердоган съобщи, че Турция е забавила своето право да се намеси.
„ Това [операция „ Щита на Ефрат “- бел.ред] бе забавена интервенция. Трябваше да го създадем по-рано. Ако бяхме сторили това, Килис [южна провинция на Турция - бел.ред] нямаше да бъде ударена толкоз доста пъти ", акцентира Ердоган.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР