Турция ще продължи да извършва операцията Маслинова клонка в района

...
Турция ще продължи да извършва операцията Маслинова клонка в района
Коментари Харесай

Турция ще продължи операцията в Африн дори при споразумение на сирийските кюрди с Дамаск

Турция ще продължи да прави интервенцията " Маслинова клонка " в региона на сирийския град Африн даже в случай че кюрдите от отрядите на Силите за отбрана на народа (СЗН) реализиран съглашение с Дамаск за даване на военна помощ. Това съобщи през днешния ден турският президентски представител Ибрахим Калън на конференция в Анкара, съобщи ТАСС.

Информацията, че СЗН са сключили съглашение със силите на Башар Асад е неточна. Възможно е такива договаряния в реалност да се водят, само че даже в случай че бъде реализирано съглашение сред тях, ние ще продължим да водим интервенцията " Маслинова клонка ", сподели Калън, представен от турската телевизия А Хабер, предава Българска телеграфна агенция.

Турция не води директни договаряния със сирийското държавно управление, само че посланията й се предават косвено на Дамаск, уточни още Калън, представен от Ройтерс.

Турският президентски представител съобщи, че сирийски проправителствен ескорт от 40-50 коли е опитал да навлезе в Африн във вторник, след което е бил отхвърлен от турски артилерийски обстрел.

Калън посочи, че проправителствените сили са отстъпили на изток от Алепо. Той добави, че опитът за нахлуване в Африн ще има съществени последствия.

Президентският представител заяви още, че Турция е построила шест наблюдателни пунктове в Идлиб, като възнамерява да построи общо 12 наблюдателни пункта.

Калън уточни, че Анкара е оптимистично настроена, само че в същото време е внимателна във връзка с връзките със Съединени американски щати след визитата на американския държавен секретар Рекс Тилърсън в Анкара (миналата седмица). /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР