Турция ще информира НАТО за провокациите на гръцката страна чрез

...
Турция ще информира НАТО за провокациите на гръцката страна чрез
Коментари Харесай

Турция ще информира НАТО за военните провокации на Гърция

Турция ще осведоми НАТО " за провокациите на гръцката страна посредством потребление на зенитно-ракетни комплекси С-300 в региона на Егейско и Средиземно море “, заяви през днешния ден турското министерство на националната защита, представено от Анадолската организация.

От министерството още веднъж обявиха, че тези системи за противовъздушна защита, които са съветско произвеждане, са били употребявани за радиолокационно прехващане на турски изтребители Ф-16 западно от гръцкия остров Родос. Гърция изрично отхвърли изказванията на Турция.

Турското военно министерство декларира, че дейностите на Гърция опонират на " съюзническия дух “ и че ще осведоми секретариата на НАТО и страните-членки.

Гръцки анализатори разясниха, че Турция се пробва да употребява хипотетичния случай, с цел да показва, че с ракетните си комплекси С-300 съветско произвеждане Гърция в действителност слага защитата на НАТО на същия риск, какъвто се твърди, че произлиза от придобиването на съветски системи С-400 от Турция.

Самият турски президент Реджеп Тайип Ердоган сподели през вчерашния ден, че със единодушието си да доставят на Гърция изтребители Ф-35 Съединени американски щати са разкрили пътя за включването им в една система с съветски противовъздушни комплекси, а са отказали доставката на Ф-35 на Турция с подобен мотив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР