Турция ще допринесе за по-голямата стабилност на Балканите. Това заяви

...
Турция ще допринесе за по-голямата стабилност на Балканите. Това заяви
Коментари Харесай

Ердоган обеща мир на Балканите, Вучич го засипа с похвали

Турция ще способства за по-голямата непоклатимост на Балканите. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на взаимна конференция със своя сръбски сътрудник Александър Вучич, оповестява БГНЕС.

„ Ще допринесем за всичко, което ще донесе дълготраен мир и непоклатимост на Балканите “, посочи турският държавен глава, добавяйки, че планът за автомагистрала сред Белград и Сараево е план на мира и развиването. Вучич благодари за издигането на икономическото съдействие сред двете страни на най-високо ниво.

„ Турският президент има най-големи заслуги за бързия прогрес в двустранните ни връзки “, сподели той. Вучич разгласи, че за първите три месеца на тази година комерсиалният стокообмен сред Сърбия и Турция се е нараснал с 31,4%, а до края на 2018 година ще доближи размера от 1,3 милиарда евро. Сръбският президент също по този начин благодари на Ердоган за турските вложители, които отварят свои компании в неговата страна.

„ И във всички други области имаме забележителен прогрес. Надявам се, че най-бързо ще приключи построяването на „ Турски поток “, тъй като ние нямаме природен газ и досега нямаме различен вид за неговото приемане, в случай че доставките от Украйна бъдат прекратени “, акцентира Вучич. Сръбският президент акцентира, че Турция е най-голямата мощ на Балканите. Той уточни, че Сърбия при опита за боен прелом ясно е изразила поддръжката си за Турция. „ За нас е доста значимо да имаме положителни, партньорски връзки с Турция и да се пази мира и стабилността “, сподели още Вучич.

Двамата президенти също по този начин са разискали битката с тероризма и по-нататъшното съдействие в тази област.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР