Турция се връща към традиционната си политика на съюзник в

...
Турция се връща към традиционната си политика на съюзник в
Коментари Харесай

Мехмед Юмер: Турция се връща към традиционната си политика на съюзник в НАТО

" Турция се връща към обичайна си политика на съдружник в НАТО , която беше сложена под известно подозрение през последните години ". Това сподели пред БНР журналистът и интернационален анализатор Мехмед Юмер.

Според него Турция към този момент осъзнава, че би трябвало да показва по-отявлено принадлежността си към Алианса:

" Последните събития (военната инвазия на Русия в Украйна - б.р.) откриват исторически късмет пред турската съпротива да се покаже като по-лоялния и по-надежден сътрудник на Брюксел и на Вашингтон , като по този метод покаже, че Турция е способна да се върне в лоното на демократичните нации ". 

Анализаторът акцентира, че през последните години президентът Ердоган е затвърждавал една по-еднолична политика и по тази причина се е разбирал добре с съветския му сътрудник Владимир Путин: 

" Сега Турция се намира на ръба на бръснача. Ако през 2014 година при анексията на Крим тя не се включи към глобите против Русия, този път Турция няма да може да не ги съблюдава . Това ще повлияе на вътрешната рецесия в страната - приказваме за цените на стоките и на горивата. Турция ще бъде една от страните, които ще пострадат ".

Интервюто на Диана Янкулова с Мехмед Юмер в предаването " Нещо повече "  можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР