Турция се стреми да бъде логистична суперсила в света като

...
Турция се стреми да бъде логистична суперсила в света като
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще стане логистична суперсила до 2053 г.

" Турция се стреми да бъде логистична суперсила в света като част от нашата визия за страната до 2053 година ", съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган късно във вторник на конференция след съвещанието на кабинета в президентския комплекс в Анкара.

" Турция има явен път напред към това да бъде логистична суперсила ", добави той.

" Разширихме железопътната си мрежа от 10 959 км на 13 022 км. ", сподели още Ердоган.

" Нашата цел е до 2053 година да увеличим този индикатор до 28 590 километра ".

Ердоган добави, че " посредством разширението на високоскоростните влакови линии до 2053 година ще увеличим броя на провинциите, свързани между тях с тази система от 8 на 52 ".

Засягайки самодейностите на държавното управление в поддръжка на заетостта, Ердоган съобщи, че Министерството на труда ще покрива всички заплати и социалноосигурителни заплащания на новоназначените служащи през първите три или шест месеца.

През последните две десетилетия Турция реализира планове за доста милиарди долари, а общодържавните ѝ автомагистрали и разграничени пътища се разшириха надлежно до 3633 км и 28 647 км.

В интервала от 2003 година до 2021 година са направени вложения в размер на над 172 милиарда $ във всички средства на транспортната и информационната инфраструктура, сподели турският министър на превоза Караисмайлоглу.

" След това ще влагаме още 198 милиарда $ до 2053 година, като стартираме от тази година ", сподели министърът.

Според изчисленията, направени като част от проекта, вложенията ще разрешат на страната да спести към 176 милиарда $, от които 59 милиарда $ от спестовност за време, 26 милиарда $ за гориво, 10 милиарда $ за разноски при катастрофи, 31 милиарда $ за понижаване на въглеродните излъчвания и 56 милиарда $ за други разноски от външни фактори.

Карайсмайлоглу съобщи, че Турция е значим пътнически и товарен въздушен център за Европа, Западна Азия и Африка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР