Турция се готви за най-тежката студена вълна през последните 35

...
Турция се готви за най-тежката студена вълна през последните 35
Коментари Харесай

Истанбул се готви за сибирски студ

Турция се готви за " най-тежката студена вълна " през последните 35 години, предизвести Държавната метеорологична работа (ДМС).

„ В четвъртък, започвайки от северозапад, температурите ще се намаляват с навлизането на системата от Черно море “, се споделя в изказване на ДМС. Снеговалежи се чакат в цялата страна като се изключи средиземноморското крайбрежие и югоизточна Турция.

В Истанбул, най-населеният град на страната, снеговалежът ще стартира в сряда вечерта и се чака да продължи до понеделник.

Дирекцията за бедствия и изключителни обстановки (AFAD) организира среща под председателството на губернатора на Истанбул Али Йерликая поради снеговалежите, който се чакат в Истанбул. На срещата беше направен проект за деяние в изострените атмосферни условия и снегопочистването.



Влизането на товарни камиони в Истанбул ще бъде неразрешено по време на снеговалежа. В допълнение, помощи за храна и питиета, изключително топла чорба, ще бъде проведена в 90 точки на мегаполиса в подпомагане с Червения полумесец.

Гражданите се предизвестяват да не потеглят с персоналните си транспортни средства тези дни, без да имат основателна причина.

Бяха разисквани и разновидности за настаняване на пасажери при вероятно анулиране на полети от летищата в Истанбул.

От община Истанбул предизвестяват: „ Почти цялата ни страна, изключително Истанбул, се готви да бъде наранена от вълната на студения въздух, идваща от Сибир. Поради системата, която се чака да навлезе в нашия район над Черно море, температурите, които са под сезонните правила (5-8°C) ще паднат до 0°C от сряда вечерта.

Очакват се мощни снеговалежи тук-там, като студа ще продължи цяла седмица.

Силни северни ветрове (40-60 км/ч) ще бъдат подхранвани с влага при прекосяване над Черно море, което основава възможност за снежна завивка сходна със снеговалежите от януари. "

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР