Турция, Русия, Тунис, Испания, Кипър се превърнаха в най-популярните дестинации

...
Турция, Русия, Тунис, Испания, Кипър се превърнаха в най-популярните дестинации
Коментари Харесай

Предпочитаните почивки през есента

Турция, Русия, Тунис, Испания, Кипър се трансфораха в най-популярните дестинации за туристите, които възнамеряват пътешестване през есента.

В съпоставяне с предходната година броят на резервациите за септември-октомври нараства с 10-25%. Също по този начин пътуващите през есента интензивно резервират почивки в Италия, Черна Гора, Гърция, Тайланд и Виетнам. Сред другите известни дестинации, търсенето на които надвишава това от предходната година са Франция, Чехия, Куба, Малдивите и Шри Ланка.

Експертите означават, че тази година туристите са почнали да пестят повече. По-специално търсенето на почивки се измества към началото и края на сезона – това е краят на април – май и втората половина на септември – октомври.

Това е действителна опция за понижаване на разноските за пътешестване, в случай че изберете интервали, когато цените на хотелите са с 20-30% по-ниски, в сравнение с през високия сезон, отбелязва РИА Новости.

Много хора купуват ваучери за есента авансово – през зимата и пролетта, а от време на време даже и година по-рано.

Туроператорите споделят, че към този момент получават резервации за септември и октомври 2020 година.

Въпреки това делът на резервациите „ в последната минута ” остава висок – до една четвърт от продажбите според от дестинацията. Участниците на пазара чакат, че търсенето на турове в последната минута през есента ще продължи да пораства, най-вече в безвизовите региони – това са Русия, Турция, Тунис, Израел.

Друга специфичност на идния есенен сезон е увеличение на търсенето на четири и пет „ звездни “ хотели, разноските за живот в които понижават в края на високия сезон. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР