Турция протестира днес, след като от Туитър акаунта на американското

...
Турция протестира днес, след като от Туитър акаунта на американското
Коментари Харесай

Дипломатически искри между САЩ и Турция заради харесан туит

Турция стачкува през днешния ден, откакто от Туитър акаунта на американското посолство е бил харесан коментар в обществената мрежа, в който се споделя, че Турция би трябвало да бъде подготвена за политически живот без водача на националистическата партия Девлет Бахчели, който се разболя неотдавна, оповестява Българска телеграфна агенция.
Протестът е насочен в миг, когато връзките сред двете съюзнички от НАТО са обтегнати поради заканите на Турция за навлизане в Североизточна Сирия, откакто Анкара упрекна Вашингтон, че блокира напъните за взаимно определяне на зона за сигурност в този регион, показва Ройтерс.

Бахчели е водач на Партията на националистическото деяние (ПНД), която е съдружник на Партията на справедливостта и развиването (ПСР) на президента Реджеп Тайип Ердоган. Двете партии участваха в коалиция на парламентарните и президентски избори предходната година, което им разреши да завоюват дружно болшинство в Народното събрание.

Вчера американското посолство е харесало туит, в който се споделя, че Турция би трябвало да бъде подготвена за политически живот без Бахчели, който имаше здравословни проблеми през последните седмици, показва БНР.

Партията на Ердоган уточни в Туитър, че потребителят, който е разгласил известието, е търсен за връзки с придвижването на ислямския просветител Фетхуллах Гюлен, което Анкара упреква за организирането на опита за прелом от юли 2016 година

Говорителят на ПСР Йомер Челик съобщи, че Държавният департамент и американското посолство би трябвало да проверяват случая и че опрощение няма да е задоволително. Това демонстрира, че някои хора, работещи в посолството, поставят особено изпитание, с цел да навредят на връзките сред двете страни, уточни Челик в Туитър.

Снощи посолството е разгласило в Туитър опрощение, в което се показва: „ По-рано през днешния ден от акаунта на нашето посолство е било харесано по неточност известие, нямащо връзка “. Харесването е отстранено и от страницата на посолството.

Семих Ялчън, заместник-председател на ПНД, уточни в Туитър късно нощес, че Бахчели се възвръща от заболяването и ще се върне на работа идната седмица.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР