Турция призовава всички страни, подписали споразумението за създаване на коридор

...
Турция призовава всички страни, подписали споразумението за създаване на коридор
Коментари Харесай

Ердоган иска всички да спазват споразумението за украинското зърно

Турция приканва всички страни , подписали съглашението за основаване на кулоар за експорт на зърно от Украйна, да го съблюдават. Това сподели в понеделник президентът Реджеп Ердоган в изявление за TRT.

" Всеки би трябвало да работи съгласно отговорностите си, както и да заобикаля дейности, които опонират на подписаното съглашение, сподели той. Ангажирани сме да използван на процедура това съглашение с всички негови детайли. Това е наш приоритет. Също по този начин, нашият приоритет е да осигурим преустановяване на огъня и да изградим обективен и дълготраен мир ", добави Ердоган.
 Лавров за украинското зърно: Трета страна подсигурява сигурността на корабите
Лавров за украинското зърно: Трета страна подсигурява сигурността на корабите

Такова е постигнатото съглашение в Истанбул

Миналата седмица в Истанбул бяха подписани

Единият беше подписан от генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, съветския министър на защитата Сергей Шойгу и турския министър на защитата Хулуси Акар.

Вторият беше подписан от Гутериш, Акар и украинският министър на инфраструктурата Александър Кубраков.

Украйна съобщи в понеделник, че се надява съглашението с посредничеството на Организация на обединените нации, ориентирано към облекчение на световния дефицит на храни посредством обновяване на износа на зърно от Черноморския район, да стартира да се ползва тази седмица.

Сделката беше приветствана като дипломатически пробив, който би оказал помощ за ограничение на растящите международни цени на храните посредством възобновяване на украинските доставки на зърно до количествата отпреди войната от 5 милиона тона на месец.

Кубраков сподели на конференцията, че отварянето на черноморските пристанища за експорт ще донесе на Украйна минимум един милиард $ на месец.
 Русия, Украйна и Турция подписват в петък за украинското зърно
Русия, Украйна и Турция подписват в петък за украинското зърно

Споразумението, препоръчано от Организация на обединените нации освобождава износа на зърно от обсадените черноморски пристанища на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР