Турция постигна споразумение с "Газпром" за финансирането на строителството на

...
Турция постигна споразумение с "Газпром" за финансирането на строителството на
Коментари Харесай

„Турски поток“ ще излиза на сушата на 35 км от България

Турция реализира съглашение с "Газпром " за финансирането на строителството на газорпвода "Турски поток " на нейна територия. Това оповестява РИА Новости, базирайки се на генералния шеф на турската държавна тръбопроводна компания Botas Бурхан Йозджан. Според организацията той е съобщил това по време на 22-я Световен петролен конгрес в Истанбул. "Вече се договорихме с тях по този въпрос. Не можа да ви оповестя числа – в какво процентно съответствие ще работим ", декларира още той.

По думите му, "процесът за приемане на позволение за втората тръба на "Турски поток " продължава в позитивна посока, няма никакви подводни камъни ". Той дава отговор и на въпроса на РИА "Новости " за това в кой регион на Турция се чака извеждането на газопровода на сушата, съобщи Econ.bg.

"Беше реализирана договореност, входът да бъде в Тракия (европейската част на Турция), в региона на Къйъкьой (Мидия – бел.ред.) и без значение от другите клюки, промени няма. Засега не може да се каже дали входът ще е към обитаемото място или в изключителна непосредственост, защото инженерните действия не престават ", изясни Йозджан. На процедура това значи, че изходната точка на газовата тръба на сушата ще бъде на към 35 км по права линия от българската граница при Резово.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР