Турция подкрепя мирния план, предлаган от украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир

...
Турция подкрепя мирния план, предлаган от украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир
Коментари Харесай

Чавушоглу: Турция подкрепя мирния план, предлаган от Зеленски


Турция поддържа мирния проект, предлаган от украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, съобщи турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу по време на посещаване в Република Южна Африка, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8844
Чавушоглу уточни, че Турция поставя интензивни старания за обезпечаване на мира още от началото на войната.

" Нашата цел, несъмнено, е дълготраен мир и взаимно задоволително решение. Ние имаме вяра, че тази война ще бъде прекъсната на масата за договаряния и колкото по-скоро успеем да го изпълним, толкоз по-добре ", добави министърът.

Той уточни, че понастоящем Русия показва подготвеност за договаряния, а украинският президент предлага кротичък проект, състоящ се от 10 точки.

" Ние, Турция, поддържаме този кротичък проект и продължаваме да работим по него ", сподели Чавушоглу. 

По думите му Турция е страна, която в действителност поставя доста огромни старания за намирането на излаз от военния спор в Украйна. " И макар войната, имам вяра, че виждаме действителните резултати от дипломацията. В момента се водят договаряния в доста други измерения, като размяната на военнопленници, договарянията за Запорожие. Някои от тези диалози се организират в Истанбул. Бих желал да кажа следното: да, води се война, само че ние сме в развой на взаимоотношение, в развой на ангажиране и с двете страни. Опитваме се да сложим завършек на тази война допустимо най-скоро ", съобщи още Чавушоглу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР