Турция планира да създаде своя национална рейтингова агенция по-късно тази

...
Турция планира да създаде своя национална рейтингова агенция по-късно тази
Коментари Харесай

Турция ще създаде собствена рейтингова агенция

Турция възнамерява да сътвори своя национална рейтингова организация по-късно тази година на фона на остри рецензии към интернационалните рейтингови организации от страна на президента Реджеп Тайип Ердоган, съобщи ДПА, базирайки се на банковия контролен орган на страната.

Ръководителят на надзорния орган Мехмет Али Акбен съобщи през днешния ден в Истанбул, че плануваната рейтингова институция ще подхожда на интернационалните стандарти и ще работи " без значение и обективно ", показва Анадолската организация.

Миналата седмица интернационална рейтингова организация " Мудис " (Moody`s) намали рейтинга на Турция поради продължаващото намаляване на турските политически и стопански институции, както и поради нарасналите опасности от огромния недостиг по настоящата сметка.

Агенция " Фич " (Fitch) също намали кредитния рейтинг на Турция до степен, при която не се предлагат вложения, предходната година, след несполучливия опит за прелом и серия от смъртоносни терористични офанзиви.

В петък Ердоган съобщи в Анкара, че рейтинговите организации се пробват да притиснат Турция в ъгъла и пазарите към този момент не ги вземат насериозно. Той също по този начин преди време упрекна рейтинговите организации, че са политически и финансово стимулирани. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Турция (355)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР