Йеменските бунтовници хути заплашиха, че ще разширят нападенията си срещу

...
Йеменските бунтовници хути заплашиха, че ще разширят нападенията си срещу
Коментари Харесай

Хутите заплашиха да разширят атаките срещу кораби до Средиземно море

Йеменските бунтовници хути заплашиха, че ще разширят нападенията си против всички кораби, пътуващи към Израел, и ще ги насочат към Средиземно море, съобщи Агенция Франс Прес.


Подкрепяните от Иран бунтовници, настояват, че работят в поддръжка на палестинците по време на войната сред Израел и Хамас.

Ескалацията ще влезе в действие " неотложно ".

Тя включва " ориентиране към всички кораби, които нарушават възбраната (за) израелско мореплаване и които се насочват към пристанищата на окупирана Палестина от Средиземно море във всеки наличен регион в нашата амплитудна зона ", съобщи военният представител Яхия Сари.

Хутите, които управляват огромни територии в Йемен, в това число огромна част от крайбрежието на Червено море, са направили десетки офанзиви с дронове и ракети против морския превоз от ноември насам.

Кампанията им провокира ответни офанзиви от страна на Съединени американски щати и Англия и сформирането на интернационална военноморска коалиция за отбрана на жизненоважния търговски път.

Тъй като средиземноморските пристанища на Израел се намират на към 2 000 км от Северен Йемен, не е ясно каква опасност ще съставляват хутите.

Арсеналът на хутите включва балистични ракети с обхват от 1600 до 1900 км и ирански безпилотни самолети Shahed-136, които могат да изминат до 2000 км, настояват специалисти.

По-рано бунтовниците заплашиха да разширят офанзивите си до Индийския океан и до плавателни съдове, които вършат обиколка към Южна Африка, с цел да избегнат йеменския бряг. Но главният им фокус остава Червено море и Аденския залив. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР